Eğitim-Sen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Kınadı

Eğitim-Sen Kızıltepe Temsilciliği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü adı altında bir etkinlik düzenleyipbir basın açıklamasında bulundu:

Eğitim-Sen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Kınadı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Dayanışma gününde erkek egemen düzenin bize sunduğu tablo ne yazık ki aynı : Taciz ve tecavüz hız kesmeden sürüyor, kadın cinayetleri katlanarak devam ediyor. Kızlı erkekli bir arada yaşamamızı yakışıksız olarak görenler, kızlı erkekli kurduğumuz kutsal ailelerde 2013’ün ilk 10 ayında kaç kadının ve trans bireyin katledildiğini biliyorlar mı? Tabi ki biliyorlar. Önümüze koydukları cinsiyetçi politikalar tam 149 kadının eşleri, eski eşleri , babaları, ağabeyleri ve yakın akrabaları tarafından göz göre göre katledilmelerine sebep olmuştur.

25 kasım 1960’da Dominik Cumhuriyetinde Mirabel kardeşleri katleden zihniyet, bugün etek boyumuzdan tutun da kaç çocuk doğuracağımıza kadar yaşamımızın her alanını denetlemeye çalışmaktadır. Aynı zihniyet her gün 5 kadının öldürüldüğü , onlarca kadının taciz ve tecavüze uğradığı, çocuk istismarının ise korkunç boyutlara ulaştığı gerçeğini nedense yok saymaktadır.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi önümüzdeki günlerde yasalaşması planlanan yeni istihdam paketi ile esnek, kısmi zamanlı ve evde çalışma igbi yeni modeller gündeme getirilmekte, kadınların istihdama ucuz iş gücü olarak katılmaları hedeflenmektedir. Böylece hem ev işleri; eş, annelik gibi geleneksel roller aksatılmayacak hem de ucuz iş gücü kadınlar aracılığıyla karşılanmış olacak.

Biz kadınlar emeğimiz ve bedenimiz üzerinde kurulmaya çalışılan denetime karşı çıkmaya, mücadele etmeye devam edecez. Kreş açmayarak evde bakım hizmetlerinin kadınlara bayram havasında sunulmasının korkunç bir aldatmaca olduğunu her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz.

4+4+4 eğitim sistemiyle önü daha da açılan çocuk gelinlere karşı olduğumuzu bulunduğumuz her ortamda haykıracağız.

Biz kadınlar savaşlarda en çok zarar görenlerin kadınlar ve çocuklar olduğu gerçeğini hatırlatarak savaşa karşı barış söylemini yükseltmeye devam edeceğiz.

         Tutuklu 12 Kesk ‘li kadın arkadaşlarımızı özgürlüklerine kavuşturuncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.

            ŞİDDETSİZ BİR TOPLUM ,ADALET ,EŞİTLİK VE BARIŞ İÇİN DİREN KADIN.

YAŞASIN KADIN DAYANIŞMASI.

           JİN JİYAN AZADÎ

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2013, 21:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER