Eğitim-Bir-Sen Yılsonu Değerlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi Artuklu ilçe işyeri temsilcileriyle yılsonu değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Eğitim-Bir-Sen  Yılsonu Değerlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyyüp Değer başkanlığında yapılan toplantıda; “Mardin ve Türkiye geneli yeniden yetkiyi almamızı sağlayan teşkilatımızın uç beyleri olan işyeri temsilerimizin şahsında tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Şube Başkanı Eyyüp Değer işyeri temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmada:

 Pandemi sürecinde öğretmenlerimiz olağanüstü gayret göstererek gerek yüz yüze, gerekse uzaktan eğitimle öğrencilerimizin eğitimden, okuldan uzaklaşmamasını sağlamış, çocuklarımızın her daim yanlarında olmuş, çocuklarımızın geleceğe hazırlama noktasında ellerinden gelen gayreti göstermişlerdir. Ancak sendika olarak pandemi döneminde okulların sokaklardan daha güvenli olduğunu ve tüm dünyada okulları en son çare olarak kapatırken, ülkemizde ise maalesef ilk kapatılan okullar olmuştur. Bu durum eğitimde öğrenme kayıplarına neden oldu. Bu kayıpların en bariz göstergesi LGS ve YKS sınavlarındaki yaşanan başarısızlıktır. Tüm bu sıkıntılı süreçlere rağmen öğrencilerinin başarısı için emek veren, gayret eden, ter akıtan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

İlimiz genelinde yapılan İlksan seçimlerinde büyük bir özveri gösteren teşkilatımızın değerli üyeleri sayesinde ilimizde 13 delegenin 10 tanesini alarak örgütlenmiş, kenetlenmiş bir teşkilat olduğumuzu bir kez daha deklare eden, başta delege adaylarımıza, il, ilçe teşkilatlarımıza ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. İlksan da değişim zamanı diyor, öğretmenlerimizin haklarının korunacağı yeni bir yönetim anlayışının şekilleneceğini umut ediyoruz.

Toplu sözleşme süreci öncesinde üyelerimizden, kamu çalışanlarından özlük ve mali haklarımız konusunda beklentilerini ve taleplerini elektronik anketlerle aldık. Teklifleri talebimize dönüştürerek Toplu Sözleşme masasına getiriyoruz.

 

Üyelerimiz ve emek gücüne dayalı çalışan tüm kamu çalışanlarımızın 2022-2023 maaşlarını belirleyecek 6.Dönem Toplu Sözleşme süreci Ağustos ayında başlıyor. Reel enflasyon ve ne yazık ki hayatımızın bir parçası haline gelen zamlar ile eriyen memur maaşlarının hak ettiği seviyeye çıkması için,  Toplu sözleşme süreci başlamadan bir dizi eylem planı ile sesimizi haykırmak için alanlara iniyoruz.

Memur-Sen olarak toplu sözleşme sürecine giderken ilk basın açıklamamızı 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü Vali Ozan Caddesi Teras2 Apt. MEMUR-SEN Binamızın önünde saat 12.00’de yapacağız.

Destek ve katkılarınızla sesimizi ve gücümüzü sahaya yansıtarak daha güçlü bir şekilde yetkililere duyurmak için genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda 81 İl genelinde basın açıklaması yapacağız. Pandemi kurallarına uyarak yapacağımız basın açıklamasına tüm kamu çalışanlarımızı bekliyor ve 5 Temmuz Pazartesi günü sahayı doldurmaya davet ediyoruz.” dedi.

Memur sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyyüp Değer İşyeri temsilcileri toplantısına iştirak edenlere teşekkür ederek toplantı sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2021, 12:25

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER