banner113

Eğitim-Bir-Sen: “Üyelerimiz Hedef Gösterilmektedir”

Eğitim-Bir-Sen Sendikası üyelerinin ilçede bilboardlarda afişe edilerek hedef olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen: “Üyelerimiz Hedef Gösterilmektedir”

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapıalan açıklama:

Son günlerde gündemde olan Milli Eğitim Bakanlığında 4 yıllığına geçici görevlendirilecek müdürler için yapılan mülakatlarla ilgili Eğitim-Sen, Kızıltepe ilçesinde billboardlara üyelerimizle ilgili ilanları asmış bulunmaktadır. Bu ilanlarda üyelerimizle ilgili bilgiler yer almakta olup çalıştıkları iş yerlerinin adresleri verilerek, üyelerimiz hedef haline getirilmektedir.

Kamuoyununda bildiği üzere Eğitim-Bir-Sen tüm eğitim çalışanlarının özlük ve özgürlük mücadelesinde Türkiye’nin en büyük yetkili sendikasıdır. Sendikamızın diğer sendikalardan en büyük farkı tabela sendikası olmamasıdır. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığında görevde yükselmenin sınavla yapılmasını sağlayan, bunu her platformda dile getiren bir sendikayız. Okul ve kurumlara müdür seçiminin mülakat yoluyla yapılmaması gerektiğinidefaatle kamuoyuyla paylaşan bir sendikayız.

Görevde yükselme sınavları yapıldığı günden beri Eğitim-Bir-Sen olarak;  müdür yardımcılığı, müdürlük, şube müdürlüğü ve memurlukta görevde yükselme sınavlarında sendikamız tarafından hazırlanan hazırlık kitapları dağıttık. Ancak bununla yetinmedik bütün bu sınavlar için üyelerimize aylarca hem uzaktan eğitimler, hem de yüz yüze eğitimler verdik. Türkiye geneli yapılan bütün sınavlarda üyelerimiz bu hazırlıkların neticesini aldı ve yüksek oranlarda başarılar sağlandı.

Diğer sendikalar ise sınavlarda bırakın üyelerini hazırlamayı, eğitim sendikası olmaktan uzak bir tablo gösterip sadece hariçten gazel okumakla yetindiler. Billboard örneğinde de görüldüğü üzere yaptıkları tek şey karalama ve ahlaksızlıktır. Eğitim-Sen’e ve diğer sendikalara tavsiyemiz; bir eğitim sendikası olduklarını unutmamaları, üyelerine memleketin huzurunu bozmayı öğretmek yerine, üyelerini sınavlara hazırlamaları, hak arama ve özlük mücadelesi yapmalarıdır.  Aslında Eğitim-Sen’in asmış olduğu billboard onlar için bir utanç tablosu, bizim içinse bir gurur tablosudur. Çünkü; hem sendikamız hem de üyelerimiz tüm sınavlarda olduğu gibi mülakatlara da ciddi bir şekilde hazırlanmış alın teri dökmüş ve gereken başarıyı sağlamışlardır.

Müdürler için yapılan mülakatlarda toplamda 495 öğretmen başvurmuş başvuruların sendikalara göre dağılımı Eğitim Bir Sen den 259, Eğitim Senden 118, diğer sendika ve sendikasızlardan 106 kişidir. Başvuranlardan toplamda 334 kişi mülakatta başarı sağlamıştır. Mülakatı geçenlerin sendikalara göre dağılımı Eğitim Bir Sen 205, Eğitim Sen 60, diğer sendikalar ve sendikasızlar dan 69 kişi mülakatta başarı sağlamıştır. Mülakatta başarısız olanların dağılımı ise Eğitim Bir Sen 19, Eğitim Sen 34, diğer sendikalar ve sendikasızlar 24 kişi başarı sağlamamıştır.

Daha önce yapılan mevcut müdürlerin görev sürelerinin uzatılması mülakatında Kızıltepe de hiçbir Eğitim Sen’li müdürün görev süresi sonlandırılmamıştır. Mardin’de ise 75 puan altında alan müdürlerin dağılımı ise Eğitim Bir Sen 10, Eğitim Sen 14, diğer sendikalar ve sendikasızlardan 7 kişidir.

Bu tabloya bakıldığında mülakatlarda Eğitim-Bir- Sen’deki başarı oranı yüzde 79, Eğitim-Sen’in başarı oranı ise yüzde 51 dir. Ahlaksızca hareket edip billboardlarda üyelerimizi, özellikle de bayan üyelerimizi ve mülakat sonuçlarını ahlaksızlık olarak niteleyen  Eğitim-Sen’de başarı sağlayan yüzde 51’lik kesim, acaba ahlaksızlık mı yapmıştır, hangi yollarla ve nasıl başarı sağlamışlardır ? Onlar başarı sağlayınca ahlak, bizimkiler başarı sağlayınca ahlaksızlık mı oluyor ?

Başarıyı hiçbir zaman ilke edinmemiş, taş üstüne taş koymamış,  memleketin huzurunu bozmaktan başka hiçbir iş yapmayan ve sadece hariçten gazel okuyan bu sendika, üyelerine ve tüm eğitim çalışanlarına hizmet eden sendikamızı  karalamaktan başka bir şey yapmamaktadır.

Türk Ceza Kanunun 136 maddesine göre; “Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, YAYAN veya ele geçiren kişi,  “iki yıldan” dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” denilmektedir. TCK 135 ve 136 madde birlikte değerlendirildiğinde “sendikal bağlantılara ilişkin bilgileri yaymanın” suçun maddi unsuru olduğu açıktır. Zira billboardlarda görüleceği üzere açıkça sendika üyelerini ismi zikredilmekte ve ait olduğu sendikanın “Eğitim Bir Sen” olduğu vurgulanarak puanı belirtilmektedir. Bir kişinin hangi sendikaya üye olduğu kendisine ait özel ve kişisel bir bilgidir. Kişilerin rızası alınmadan böyle bir bilginin kamuoyunu deşifre edilmesi eylemi, TCK 135 ve136 maddeye göre suçtur. Zira hukuka uygun olarak kaydedilmiş olsun veya olmasın kişisel verileri hukuka aykırı olarak başkalarına vermek, yaymak veya ele geçirmek kanun maddesine göre bağımsız bir suç olarak tanımlanmıştır. Suç bu haliyle seçimlik hareketli bir suçtur. Seçimlik hareketin bir tanesinin yapılması yeterlidir. Seçimlik hareketin birden fazla olması veya hepsinin birden olması tek bir suç oluşturur. Bu şekliyle kanunda tanımlanan serbest hareketli eylem gerçekleşmiş (YAYMAK SURETİYLE)  ve söz konusu suç tekemmül etmiştir.

Özellikle görsel araçlar yoluyla yapılan açıklamalar geniş kitlelere hitap ettiğinden, üyelerimiz Eğitim-Sen tarafından kamuoyunda hedef haline getirilmişbulunmaktadır.Adıgeçen bütün üyelerimizin hukuki haklarının tarafımızdan korunacağı ve bu ilanı yapan kişi ve kuruluşlarla ilgili mahkeme yolunun açık olduğunu tüm kamuoyuna bildiririz.

 

           

Eğitim-Bir-Sen Mardin ŞubesiYönetim Kurulu

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 10:39

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER