Durakta Matematik Projesi' Kızıltepe'de Başladı

Matematiğin insanlara aşılanmasına ve sevdirilmesine yardımcı olmak amacıyla hazırlanan "Durakta Matematik" Projesi Kızıltepe'de uygulamaya konuldu.

Durakta Matematik Projesi' Kızıltepe'de Başladı

Kızıltepe Dicle  İlkokulu öğrencilerinin faaliyete geçirdiği “Durakta Matematik” projesine  Kızıltepe Kaymakamı/Başkan Vekili  Hüseyin ÇAM. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ASLAN, Şube müdürleri ve okul müdürlerinin katıldığı etkinlikle ilçe merkezindeki duraklara proje kapsamında hazırlanan afişler asıldı. Projeyle ilgili bilgi veren Kızıltepe Dicle  İlkokulu  Müdürü Rıdvan Bilgiç  ; "Bugün açılışını yapmış olduğumuz "Durakta Matematik" Projesi bir e-twinning projesidir. Proje  Kızıltepe'de sınıf öğretmeni Funda TOPÇU ,tarafından başlatılmıştır" dedi.Projeile matematiğin severek öğrenilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

 

Kızıltepe Kaymakamı/Başkan Vekili  Hüseyin ÇAM,  “Durakta Matematik Projesinin”açılış kurdelesini keserek projenin açılışını yaptı. Durakta Matematik" projesini uygulayan Kızıltepe Dicle  İlkokulu , öğretmen ve öğrencilerini tebrik eden Kızıltepe Kaymakamı/Başkan Vekili  Hüseyin ÇAM,   "Projenin amacı, matematiği daha ilgi çekici hale getirip, ön yargıları kırmak ve öğrencilerin severek eğlenerek matematiği öğrenmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

"Durakta Matematik" projesinin eğitim camiasında çok beğenildiğinin altını çizen ÇAM, projenin matematiğin öğrencilere öğretilmesi noktasında farkındalık oluşturduğunu söyledi. Projeye katkıları sebebiyle Kızıltepe Dicle  İlkokulu  çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ASLAN,  "e-Twinning onayı alarak uluslararası bir projeye dönüşen "Durakta Matematik" projesi ülkemizin dört bir tarafında hayata geçti. Proje kapsamında ilçe merkezideki otobüs duraklarına herkesin kolayca öğrenmesi için karikatürlü ve resimli matematik işlemlerinin yer aldığı afişler asıldı. Böylece matematiği "fobi" olmaktan çıkarmaya dönük bir adım daha atılmış oluyor. Projeye katkıları sebebiyle Kızıltepe Dicle  İlkokulu  idareci ve öğretmenlerimize  ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019, 15:29

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER