Dargeçit Atatürk Ortaokulu Projeleri İle Gündemde

Dargeçit Atatürk Ortaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencileri başarılı projelere imza atmaya devam ediyor.

Dargeçit Atatürk Ortaokulu Projeleri İle Gündemde
 Atatürk Ortaokulu öğrencileri, İngilizce Öğretmeni Ayşe ÇAKANEL koordinatörlüğünde Azerbaycan, Romanya ve İtalya dan ortakları ile eTwinning projesinde buluştu.
Mardin Dargeçit Atatürk Ortaokulu İngilizce öğretmeni Ayşe ÇAKANEL liderliğinde okulunuzda başlatılan My Fairy Tale Bus (Masal Otobüsüm) eTwinning projesi ile Türk masalları İngilizceye çevrilerek Avrupa ülkelerine tanıtıldı. Bu amaç doğrultusunda proje ekibinde 10 Türk, 2 İtalyan, 3 Romanya ve 1 Azerbaycan’dan öğretmenlerle ve öğrencilerle çalışma fırsatı yakaladığına değindi. eTwinning platformu Avrupa’da ki ve Türkiye’de ki okulları bir çatı altında toplayan bir platformdur ve bu proje sayesinde İngilizce’nin 4 temel dil becerisini (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) kültürel etkileşimi sağlayarak masal derleme çalışmalarıyla desteklediklerine değindi.


Etkinliklerini yalnızca masal derleme ve Avrupa’ya tanıtma etkinlikleriyle de sınırlandırmayı tercih etmediğini belirtti. Bunun yanında öğrencileriyle projenin en tatlı etkinliği olan kurabiye yapma ve tarifini verme gibi birçok eğlenceli etkinlikleri de gerçekleştirmiş. Bu projedeki amacı öğrencilerinin İngilizce dil bilgisini geliştirmekti. Proje ortaklarıyla iş birliği içerisinde öğrencilerinin yaratıcılıklarını kullanarak yapacakları aktivitelere İngilizce dinleme, yazma, okuma ve konuşma becerilerini geliştirmelerini amaçladığını söyledi. Proje ismiyle de bağlantılı olarak yaratıcı yazma çalışmaları yaptıklarını belirtti.

 Oluşturduğu uluslararası öğrenci takımlarıyla okul öğrencilerinin yabancı öğrencilerle birlikte çalışarak masallar yazmalarını istediğinden bahsetti. Web 2 araçlarını kullanarak iş birlikçi ürünler ortaya çıkardığını ve öğrencilerinin farklı kültürdeki akranlarıyla tanışarak pandemi döneminde evde yapılabilecek etkinliklerle projelerini eğlenceli hale getirdiklerini söyledi.

Karışık ülke takımları oluşturup her takıma 2 mentor görevlendirdiklerini söyleyen Ayşe Çakanel, Milli Eğitimin Temel Değerlerinde temalar seçip öğrencilerden masal yazmalarını istediklerini söyledi. Temel Değerler masallardaki öğretici amacı pekiştirdiklerini ve toplamda 8 masal kitap oluşturduklarından bahsetti. Temel değerleri ise iyi niyet, sevgi, tutumluluk, saygı, arkadaşlık...


Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2021, 16:46

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER