banner113

Cumhuriyet Anadolu Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile MEB işbirliği ile hazırlanan TÜBİTAK bilim fuarının açılışı yapıldı.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi  TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde eğitim-öğretim veren Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından MEB işbirliği ile hazırlanan ve bölgenin sorunlarına çözüm bulmayıda amaçlayan TÜBİTAK bilim fuarının açılışı yapıldı.

 

Açılış proğramına  Mardin il Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri,  bazı okul müdürleri, öğretmenler, Öğrenci velileri ve mahalle sakinleri ile okul öğrencileri katıldı.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tübitak 4006 bilim fuarında  konuşan okul müdürü İmran TEKİN,
" Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmesini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Proje sorumlumuz Fizik öğretmenimiz Mihdi TUĞUÇ un koordinatörlüğünde   öğrencilerimiz 30 projeyi özverili çalışmaları sonucu  ortaya koymuşlardır. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını,  Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen gençlerimizin ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olmalarını , ülkemize ve uygarlığa güzel buluşlar sağlamalarını diliyorum. Eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Değerli konuklar, Proje çalışmalarında emeği geçen, başta fizik öğretmenimiz Mihdi bey olmak üzere  tüm öğretmen , yönetici ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum"dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2016, 16:05

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
kaymaz
kaymaz - 8 yıl Önce

Bu güzel tasarım par için arkadaşlarımızı tebri ederim

SIRADAKİ HABER