banner113

BU DİKİŞ TUTUYOR

Daha önce Kızıltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin girişimiyle yapılan Gönül Köprüsü Projesi meyvelerini veriyor.

BU DİKİŞ TUTUYOR

      13 Mart da Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde ve Denizli İhracatçılar Birliği’nin (DENİB) katkılarıyla Kızıltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne bir giyim atölyesi kurulmuştu. Açılışın ardından eğitimi daha verimli ve kalıcı hale getirmek için 50 kişilik giyim bölümü öğrencileri Denizli’deki büyük tekstil firmalarını gezip, yerinde incelemeye gidiyor.  Gezide: büyük tekstilleri gezip son teknoloji makinaları yerinde incelemek, sistem olarak seri üretimin nasıl olduğunu öğrenmek, marka firmaların seri üretim mantığını kavramak ve öğrencilerin mesleğe bakış açısını değiştirip müteşebbislik ruhunu geliştirmek hedefleniyor. Bununla birlikte öğrencilere Pamukkale Travertenleri ve Laodikeia Antik Kentini gezdirip kültürel değerleri geliştirmek amaçlanıyor.

Denizli Polis Evi’nde iki gece kalacak kafile 5 Nisan Cumartesi günü saat 22:00’da Kızıltepe’den çıkacak ve 9 Nisan Çarşamba günü tekrar dönüş yapacak.

Gezi ile ilgili olarak Okul Müdürü Gülseren Özlem Yıldız: “Denizli ve Mardin arasında kurduğumuz bu Gönül Köprüsü bitmiyor ve bitmeyecektir. Yaptığımız bu alan gezisi öğrencilerimiz için çok faydalı olacaktır. Sektörle tanışıp mesleğe bakış açılarının olumlu yönde değişeceğine inanıyoruz. Teorik bilgileri ve uygulama derslerinin yanında yapılan bu gezi, hazır giyim kültürünü ve mantığını okulumuza ve bölgemize taşımak için atılan bir adımdır. dedi”

Yıldız; geziye destek veren Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’e, Denizli Valisi Abdulkadir Demir’e,  Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’e, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’e, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert’e,  Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı’ya ve gezi için girişimlerde bulunup geziyi hayata geçiren Giyim Üretim Teknolojisi Alan Şefi Servet Dinç’e teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2014, 23:22

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
serkan işçi
serkan işçi - 10 yıl Önce

allah yardimciniz olsun hocammm

rumuz
rumuz - 10 yıl Önce

teşekkürler

SIRADAKİ HABER