Az“Herkesin Gözü Bu Coğrafyanın Üzerinde“

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü, zor bir coğrafyada yaşadıklarını herkesin gözü üzerlerinde olduğunu söyledi.

Az“Herkesin Gözü Bu Coğrafyanın Üzerinde“
Üç aylık yaz tatilinin ardından yaklaşık 70 bin öğrencinin ders başı yaptığı Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Kızıltepe ilçesi Medya Mahallesi Turgut Özal İlköğretim Okulunda düzenlenen törene; Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, şube müdürleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak şunları söyledi:

“Eğitim; bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, milli ve manevi değerlerimizi geliştiren, gelecek nesillere aktaran olmazsa olmaz, vazgeçilemez, ertelenemez bir süreçtir. Bunun içindir ki; bir ülkenin kendisini nasıl tanımladığının ve kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergesi, o ülkenin eğitim sistemi ve bu sistemi ne ölçüde hayata geçirilebildiği ile görülebilir. Çağımızda, ülkeler arasında; bilgi ve teknoloji toplumu olmak, rekabette üstünlük sağlamak amacıyla amansız ve acımasız bir yarış devam etmektedir. Ülkemizin de bu yarışta başarılı olması ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmesinin yolu, iyi bir eğitim sisteminden ve bunun başarılı bir şekilde uygulanmasından geçmektedir. Çok şükür son yıllarda bunun net bir şekilde farkına varılarak ülkemizde eğitim alanında büyük atılımlar gerçekleştirilmektedir. Artık devletimiz bütçesinde en büyük payı eğitime ayrılmaktadır. Teknoloji yakından takip edilerek eğitime uygulanmaktadır. Hatta bu konuda birçok Avrupa ülkesinin önüne geçmiş durumdayız. Bu eğitim ve öğretim yılından itibaren yapılan müfredat değişikliği de bunun en bariz örneğidir. Yeni müfredat değişikliği ile milli ve yerli değerler ön plana çıkarılmış, müfredat konularının güncel hayata uyarlanmış ve sadeleştirilmiştir.”

Milli ve manevi değerlere bağlı kalındığında, birlik ve beraberliğin sağlanması halinde üstesinden gelemeyecek bir şeyin olmadığına dikkat çeken Az, “Zor bir coğrafya da yaşıyoruz. Herkesin gözü üzerimizde… Bu zor coğrafya ve bu cennet vatanda sonsuza kadar varlığımızı sürdürebilmemiz için güçlü olmak zorundayız. Yakın zamanda yaşadığımız hadiseler bize bunu net bir şekilde göstermiştir. 15 Temmuz gecesi ve sonrası yaşadığımız hadiseler bize yeniden millet olma şuurunu hatırlatmıştır. Milli değerlerimizi, birlik ve beraberlik içinde kalmamızın önemini yeniden ortaya koymuştur. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmamız durumunda neler başarabileceğimizi bize yeniden hatırlatmıştır.” diye belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Az’ın konuşmasının ardından öğrencilere hitap eden Kaymakam Ahmet Odabaş, 2017-2018 eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olması temennisinde bulunduktan sonra ilk ders zilini çaldı.

Odabaş, daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet edip kendilerine çeşitli hediyeler takdim etti. (Mehmet Aslan-İLKHA)



Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 11:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER