Avrupa’dan Mardin Artuklu Üniversitesine her yıl bir ödül

Merkezi İsviçre'nin Lozan kentinde bulunan ve kendini kalite iyileştirme tekniklerini tanımaya ve araştırmaya adayan bir kuruluş olan Avrupa Kalite Araştırma Topluluğu (ESQR) tarafından verilen “2016 Yılı Avrupa En İyi Uygulama Ödülü” ne bu yıl, Mardin Artuklu Üniversitesi layık görüldü.

Avrupa’dan Mardin Artuklu Üniversitesine her yıl bir ödül

Kendi alanlarında ortaya koydukları başarılı çalışmalarla birlikte kalite yönetim stratejilerinde üstün sorumluluk üstlenerek başarılı uygulamaları hayata geçiren kurum ve kuruluşlara verilen “ESQR, Avrupa En İyi Uygulama Ödülü" Belçika’nın Brüksel şehrinde düzenlenen görkemli bir törenle Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya takdim edildi.


Avrupa, Asya, Afrika ve Avustralya’daki farklı sektörleri temsilen seçilmiş şirket ve kamu kuruluşlarının katılım sağladığı törende ödülünü alan Rektör Ağırakça; Mardin Artuklu Üniversitesinin 21. Yüzyılda kendi alanında en iyi üniversitelerden biri olma hedefini belirlediğine vurgu yaparak, özgür bilimsel bir ortamda bilgi üretip bunun uygulanmasında ve takibinde rol almanın sonucu olarak bu ödülün kendilerine verildiğini ifade etti.


Geçen yıl “Liderler Zirvesi”  ve “Akademi Birliği Yıldönümü Buluşması” na katılan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya İngiltere’nin Oxford şehrinde sunulan  “Bölgenin En İyi Üniversitesi” ve ‘Yılın En İyi Rektörü’ Socrates Ödüllerinin ardından, Mardin Artuklu Üniversitesi’ne “ESQR 2016 Yılı Avrupa En İyi Uygulama Ödülü” nün layık görülmesi hakkında “Üniversitemiz bünyesinde meydana gelen ve ihtiyaç duyulan faaliyetlerin içeriklerini inceleyerek verimliliklerini değerlendiriyoruz. İyileştirme süreçlerini planlayarak üniversite yapımıza yönelik toplam kalite çalışmalarını en iyi şekilde yürütüyoruz” şeklinde konuşan Ağırakça şöyle devam etti:


“Mardin Artuklu Üniversitesi bilimsel ve kurumsal kaliteyi en önemli hedef ve prensip haline getirmiştir. Üniversitenin hizmetlerinin Avrupa’nın muteber kuruluşlarınca takip edilerek her yıl farklı alanlarda ödüle layık görülmesi gurur vericidir.”

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2016, 20:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER