banner113

Artuklu Üniversitesi’nden mezuniyet töreni

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Sağlık Yüksekokulu ve Mardin Meslek Yüksekokulu’ndan mezuniyete hak kazanan öğrenciler, Vali Kılıçlar Konferans Salonunda düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Artuklu Üniversitesi’nden mezuniyet töreni
Törene Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Oflaz ve Prof. Dr. Ahmet Erkol, Sağlık Yüksekokulu ve Mardin Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Genel Sekreter Yardımcıları Cengiz Aydın ve Sedat Gül, Öğretim Üyeleri, Daire Başkanları ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.


Görkemli müzik ve yoğun alkışlar eşliğinde salonda yerlerini alan öğrencileri selamlayarak konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oflaz, insan hayatında bazı dönüm noktalarının olduğundan bahsederek, mezuniyet günlerinin sevinç ve ayrılığın burukluğunu aynı anda yaşatan özel günler olduğunu ifade etti.


Öğrenci velilerini ve öğretim üyelerini öğrencilerin yetişmesinde ki katkıları ve gösterdikleri özverilerinden dolayı kutlayan Oflaz,


“Büyük fedakârlıklarla bugünlere getirdiğiniz çocuklarınız, Mardin Artuklu Üniversitesinden mezun oluyorlar. Onlarla hepimiz gurur duyuyoruz. Bu gurur tablosunda değerli hocalarımızın ve okul çalışanlarının da fevkalade katkıları vardır.” sözleriyle öğrenci velilerine teşekkür etti.


Şiirlerde, destanlarda, şarkılarda sürekli ayrılık temasının işlendiğini ifade ederek konuşmasına devam eden Prof. Dr. Oflaz, ayrılık olmasaydı kavuşmanın tanımlanamaz hazzının asla tadılamayacağını hatırlatarak, öğrencileri; gelecek yaşamlarında daha mutlu ve verimli günlerin beklediğini söyledi.


Mezun öğrencilere, kâinatın en şerefli ve en mukaddes varlığı olan insana hizmet götürme hususunda sürekli gayret içinde bulunulması tavsiyesinde bulunan Mustafa Oflaz,” İnsanlar arasında din, dil, ırk farkları gözetmeksizin her türlü yardım ve hizmetin verilmesi gerektiğini vurguladı.


Katılımın yoğun olduğu ve bir şölen havasında geçen mezuniyet töreninde okul birincileri ve öğrenci konseyi başkanının konuşmalarından sonra başarılı olan öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER