Artuklu Üniversitesinden Kamuoyuna Açıklama

Mardin Artuklu üniversitesi devam eden operasyonlar ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

Artuklu Üniversitesinden Kamuoyuna Açıklama
KAMUOYUNA DUYURU

18 Kasım 2014 Salı günü Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla üniversitemizin bazı birimlerine yapılan, gözaltı ve ifadeye çağrılma işlemleri, daha önce başlatılan bilgi-belge toplama amaçlı ilk sürecin bir devamı niteliğindedir.

Bu itibarla, kamuoyunda, özellikle internet medyası ve sosyal medya aracılığıyla üniversitemizin kurumsal kimliğine karşı yalan haberlerle yayılan bir yanlış bilgilendirme söz konusudur. Örnek olarak, üniversitemiz rektörünün makam odasının arandığı hatta gözaltında olduğu yönündeki haberler tamamen asılsızdır. Bu duyuruda tamamına yer verilemeyecek derece gayr-i insani, gayr-i ahlaki ve gayr-i İslami birçok yanlış bilgi gerek şahsi gerek ideolojik gerekçelerle gündeme dahil edildiği gözlenmektedir.

Son üç yılda farklı kılıflar ve suretlerle görünür kılınan, mahiyeti itibarıyla değişmeyen bu öfkenin nedenini anlamakta güçlük çekmekteyiz.

Ülkemizde hayata geçirilen, hassas bir dengede devam eden demokratikleşme ve özgürlüklerin genişlemesi anlamında barış sürecine yaptığı olumlu katkılarla sürekli gündeme gelen üniversitemizin kurumsal kimliğine karşı yapılan bu saldırıların iç yüzünün günü geldiğinde aydınlanacağına şüphe bulunmamaktadır. Adli kurumlarca yürütülen sürecin en kısa zamanda sonuçlanması ve geçeklerin ortaya çıkması temennimizdir.

 

                                                                                                           Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 17:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER