Artuklu Üniversitesi’nden Aile Danışmanlığı Eğitimi

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Yaşam Boyu Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde Aile Danışmanlığı Sertifika Programının açılacağı öğrenildi.

Artuklu Üniversitesi’nden Aile Danışmanlığı Eğitimi

 

Yönetmeliğe bağlı olarak özgün birçok uygulamanın da hayata geçirileceği bu programa Sosyal hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Tıp, Hemşirelik ve Çocuk Gelişimi alanlarından birinden en az dört yıllık lisans eğitimi almış mezunların katılabileceği bildirildi.

Aile Danışmanlığı Sertifika Programıyla bölgede ihtiyaç duyulan, “Aile Danışmanlığı” alanındaki önemli açığı kapatmayı hedeflediklerini belirten Yaşam Boyu Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Ekinci;

Programın aynı zamanda, aile eğitiminin tanıtılması, geliştirilmesi ve toplum yararına kullanılması için çalışmalarda bulunmak, ailelerin eğitimi konusunda eğitimler vermek, sertifika ve diplomalı aile danışmanları yetiştirmek amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı’nın yasal mevzuata uygun olarak 300 saat teorik ve 150 saat uygulamalı eğitim olmak üzere 450 saatten oluştuğu bilgisini veren Ekinci, eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcıların “Aile Danışmanlığı” sertifikasını almaya hak kazanacağını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Ekinci aile danışmanlığının, aileyi oluşturan bireylerin bir araya gelmesi ve paylaştıkları sorunları birlikte çözmeye çalışmaları üzerine kurulduğunu anımsatarak, kendi başına bütüncül ve canlı bir kurum olan ailenin sağlıklı ve fonksiyonel olabilmesi için ailenin kendi güç kaynaklarını geliştirmesi, işlevselliğini sağlaması ve kendi yaratıcı çözümlerini ortaya koymaya yönelik hedeflerini belirlemesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Üniversitenin web sayfasından ayrıntılı bilginin edinilebileceği Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, başlatılacak “Aile Danışmanlığı Sertifikası” Programına kayıtlar 27 Eylül 2013 tarihine kadar devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2013, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER