banner113

Artuklu Üniversitesinde BESYO Açıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO)’nun kurulmasıyla ilgili üniversite yönetiminin uzun zamandır başlattığı girişimler meyvesini verdi.

Artuklu Üniversitesinde BESYO Açıldı

Beden Eğitimi ve Sporun tanımlarından da anlaşılacağı üzere birbirlerini tamamlayarak bütünlük arz ettiklerini ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, toplumun sosyal yapısı içinde uyma ve çalışma modellerinin yanı sıra, huzursuzlukların, sapma davranışların azaltılması ve bunların normlarla güzelleştirilerek gerginliklerin toplum yararına yükseltilmesinde beden eğitimi ve sporun çok önemli bir rol oynadığını belirtti.

 

Sağlıklı, üretken ve kendisiyle barışık bir toplumun oluşması için beden ve spor eğitimini almış bireylere dolayısıyla Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarının kurulmasına ihtiyaç olduğunun da altını çizen Rektör Ağırakça:

 

“ Oldukça büyük bir genç potansiyele sahip Mardin’de (BESYO)’yu kurmak, gençlerimize ve öğrencilerimize sahip oldukları enerji ve yeteneklerini çağın dinamizmine uygun şekilde sportif faaliyetlere yönlendirilmelerini sağlamak en büyük hayalimdi. Bu vesileyle Artuklu Üniversitesi bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nun açıldığı müjdesini vermekten dolayı mutluluk duymaktayım.” dedi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesinin bu hamleyle bölge insanının sportif aktivitelere ilgisinin arttırılması ve sosyal yaşam alanının genişletilip iyileştirilmesinde etkin bir rol üstleneceğini hatırlatan Prof. Dr.

Ağırakça, ilin amatör ve profesyonel sporcu faaliyetlerine altyapı oluşturarak dünya çapında başarılarıyla gururlandıran sporcuların yetişmesinde üniversite olarak önderlik edecekleri ifadelerini kullandı.

 

Ağırakça, (BESYO)’nun, Beden Eğitimi Öğretmenliği yanında spor sektörünün değişik alanlarında büyük ihtiyaç duyulan nitelikte; uzman antrenör, teknik direktör, egzersiz uzmanı, masör animatör, spor programları yöneticisi, rekreasyonist gibi elemanların yetiştirileceği bilgisini vererek Beden Eğitimi ve Spor alanında başarılı araştırmacı ve üretici bilim adamlarının yetiştirilmesine de imkana sağlayacağını söyledi.

 

Bu yıl Uluslararası Yüzme Federasyonu standartlarına uygun “ Yarı Olimpik Havuz” ve Kapalı Yüzme Havuzu inşaatına başlayan Mardin Artuklu Üniversitesi, 1 futbol sahası, 2 basketbol sahası, 2 voleybol sahası, 2 tenis sahası ve 4 halı sahasıyla çok donanımlı ve modern spor tesislerine sahip olduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 00:38

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER