Artuklu Üniversitesi Uygulama Anaokulu İlk Mezunlarını Verdi

Daha önce 'Kadın Sığınma Evi' olarak kullanılan ve Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından Midyat Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde hizmet vermek üzere eğitim binasına dönüştürülen “Uygulama Anaokulu” ilk mezunlarını verdi.

Artuklu Üniversitesi Uygulama Anaokulu İlk Mezunlarını Verdi

Öğrenci velileri ve basın mensuplarının hazır bulunduğu mezuniyet töreninde konuşan Anaokulu Müdürü ve Öğretim Görevlisi Esra Ekinci, Midyat Meslek Yüksekokulu “Çocuk Gelişimi Bölümü” öğrencilerinin, okul öncesi eğitim çağındaki çocukların özelliklerini tanımalarına, uygulama ve staj yapmalarına olanak sağlayan  “Uygulama Anaokulu” nun sürekli artan yoğun ilgi sonucunda, kuruluş yılı olmasına rağmen kontenjanların tamamen dolduğunu ve oldukça verimli bir sezon bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Midyat Meslek Yüksekokulu (MYO) Uygulama Ana Okulu’nun 2013-2014 Öğretim yılında faaliyete girdiğini ifade eden Esra Ekinci, 3-4 ve 4-5 yaş grubu olmak üzere iki ayrı sınıfta uygulanan eğitim programının çok yönlü ve etkin eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsadığını belirterek, çocukların gelişim hızının ve öğrenme potansiyelinin en hızlı olduğu okul öncesi dönemde verdikleri eğitim ile çocukların sosyal, duygusal, motor, bedensel, bilişsel ve dil gelişimlerine büyük ölçüde destek sağladıklarının altını çizdi.

Törende hazır bulunan Midyat Meslek Yüksekokulu Müdürü Tarık Demir’e katkılarından dolayı teşekkür eden Ekinci, yaz döneminde eğitim öğretimin devam edeceğini, Yüksekokul Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin yaz stajlarını Uygulama Anaokulu’nda gerçekleştirecekleri bilgisini verdi.

Düzenlenen mezuniyet töreninde şiir ve şarkı söyleyerek çeşitli dans ve oyunlarla hünerlerini sergileyen anaokulu öğrencileri cübbe giyip kep fırlattı.

Çocuklarının mezuniyet törenini büyük bir mutlulukla izleyen veliler, okul öncesi eğitimin, insan gelişiminin en hızlı ve en duyarlı dönemini oluşturduğuna dikkat çekerek Mardin Artuklu Üniversitesi yöneticilerine teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2014, 13:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER