banner113

Artuklu Üniversitesi LYS Yerleştirmelerinde Rekor Başarı Sağladı

2015 YGS ve LYS yerleştirme sonuçlarına göre lisans ve önlisans programlarında yüzde 100’lük doluluk oranına ulaşarak en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı.

Artuklu Üniversitesi  LYS Yerleştirmelerinde  Rekor Başarı Sağladı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, Mardin Artuklu Üniversitesi’ne öğrencilerin çok yoğun ilgi gösterdiğini ve üniversite adına bunun memnuniyet verici olduğunu belirten Öğrenci İşleri Daire Başkanı Tevfik Yardımcı, Mardin Artuklu Üniversitesini tercih eden öğrenci sayısının sürekli olarak artış gösterdiğini söyledi.

 

Üniversite’nin yüzde yüz doluluk oranı ile büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Tevfik Yardımcı, geçen yıl verilen 1223 mezun öğrenci sayısına karşılık olarak, 2015-ÖSYS yerleştirme sonuçlarında, üniversitemizin lisans programlarında ilan edilen 772 öğrenci yanı sıra Meslek Yüksekokullarında 1455 kontenjanın tamamının yerleştiğini ve Mardin Artuklu Üniversitesi’ni lisans ve ön lisans düzeyinde 2226 yeni öğrencinin tercih ettiğini bildirdi.

 

Yeni akademik eğitim-öğretim yılına 7812 "Lisans" ve "Ön Lisans" öğrenciyle başlayacaklarını açıklayan Yardımcı, "Yüksek Lisans" ve "Doktora" programlarına yerleşecek öğrencilerle birlikte bu sayının daha da artacağını söyledi. 

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın konuya ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede ise Artuklu Üniversitesinin öğrencilerine araştırmayı teşvik eden nitelikli, dinamik, etkin ve işlevsel öğretim programları sunduğunu belirterek;

 

 " 2015 yılı YGS ve LYS sonuçlarına göre öğrenci kontenjanlarımızın tamamen dolması çalışmalarımızın bir takdiridir. Alt yapımızı güçlendirirken hizmet kalitemizi ve anlayışımızı çağdaş ve demokratik değerler üzerinde devamlı surette geliştirmeye gayret ediyoruz. Bu da bizim yeni bir üniversite olarak kısa zaman içinde akademik, sosyal ve altyapı alanlarında gerçekleştirdiğimiz gayretin bir kanıtıdır. Üniversitemize gösterilen bu yakın ve yoğun ilginin üzerimize yüklediği sorumlulukla daha fazla özgün, katılımcı ve faal çalışmalara imza atacağız” dedi.

 

 Her geçen gün üniversite bünyesinde yeni ‘Fakülte’ ve ‘Bölüm’ü geliştirmeyi tasarlayarak eğitim yelpazesinin genişletildiğini söyleyen Ağırakça:

 

“Derin ve çok kültürlü bir medeniyetin temsilcisi olan Mardin, her zaman olduğu gibi geleceğin bilim insanlarını, ilim yuvası Mardin Artuklu Üniversitesinde yetiştirecektir dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 13:46

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER