Artuklu Üniversitesi Hocasına Birincilik Ödülü

Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Vasfiye Bayram Değer, saha çalışması öğretim üyesi kategorisinde birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Artuklu Üniversitesi Hocasına Birincilik Ödülü

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen, öğretim elemanları ve öğrencileri bilimsel araştırmaya teşvik etmeyi amaçlayan “Gevher Nesibe Tıp Yarışması” nda Mardin Artuklu Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Vasfiye Bayram Değer, saha çalışması öğretim üyesi kategorisinde birincilik ödülünü almaya hak kazandı.

Kendi alanında uzman ve tanınmış akademisyenlerin oluşturduğu jüri üyeleri tarafından değerlendirilen “Gevher Nesibe Tıp Yarışması” na “Kızıltepe İlçe Merkezi’ndeki Ortaöğretim Okulları’nda 9.Ve 10.Sınıf Öğrencilerinde Üreme Sağlığı/Cinsel Sağlık Eğitiminin Bilgi, Tutum Ve Davranışlarına Etkisi” isimli çalışması ile katılım gösteren Vasfiye Bayram Değer’in bilimsel projesi çok büyük bir ilgi gördü.

Adölesan/gençlik döneminin, çocukluktan yetişkinliğe geçişte, sağlık alışkanlıklarının ve cinsel davranışların kalıcı olarak şekillenmeye başladığı bir dönem olması nedeniyle Üreme Sağlığı-Cinsel Sağlık (ÜS/CS) konularının öncelikli olarak ele alınması gereken bir dönem olduğunu ifade eden Vasfiye Bayram Değer, karşılanmayan üreme sağlığı gereksinimlerinin istenmeyen gebelikler, ergenlik dönemi gebelikleri, sağlıksız düşükler ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ile sonuçlanarak yaşanan bu sağlık sorunlarının çoğu kez ağır bedellerle ödendiğini belirtti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bünyesinde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Vasfiye Bayram Değer, Mardin İli Kızıltepe İlçe Merkezi’ndeki ortaöğretim okullarının 9. ve 10. Sınıf öğrencilerinin Üreme Sağlığı-Cinsel Sağlık bilgilerinin belirlenmesinin yanı sıra bu alandaki eğitim programının uygulanması, eğitimin etkinliğinin değerlendirilmesi ve öğrencilerin bu konudaki hizmetlerden beklentilerini tespit etmek amacıyla saha çalışması yaptığının altını çizerek:

“ Bu ödüle layık görülmemin beni mutlu etmesinin yanı sıra, Mardin Artuklu Üniversitesi olarak bu eğitimin düzenli ve sistematik şekilde verilmesinin sağlanması ve Türkiye için bir örnek oluşturması için akademik çalışmalarımızı daha da arttırmamız açısından büyük bir motivasyon sağlamıştır.” dedi.

Deneysel ve laboratuvar çalışması, Klinik çalışması, Saha çalışması, Öğrencilerin yaptığı veya katkıda bulunduğu çalışma olmak üzere dört kategoride yapılan ve Türkiye’nin her yerinden katılımın sağlandığı “Gevher Nesibe Tıp Yarışması” nda Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğretim görevlisinin başarı ödülünü kazanmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,

“Dünyada ve ülkemizde önemli halk sağlığı sorunları arasında yer alan bir konuda tamamen akademik yöntemlerle yapılan bir çalışmada birincilik ödülüne layık görülmesi, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz için akademik gayretlerinde ilham verici olmuştur” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2017, 23:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER