banner113

Artuklu Akademinin İlk Sayısı Çıktı

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulan ve tamamen Arapça eğitim veren İlahiyat Bilimleri Fakültesi tarafındanhazırlanan,geniş ve etkin bir okuyucu profilinehitap edecek“Artuklu Akademi” dergisinin ilk sayısı yayınlandı.

 Artuklu Akademinin İlk Sayısı Çıktı

Yılda iki defa yayın yapan, aynı zamandailahiyatve sosyal bilimler alanındaki akademik hayata katkı sunmayı hedefleyen “Artuklu Akademi” hakemli dergisinde;  Türkçe, Arapça ve İngilizce yazılmış birçok akademik çalışma yer alıyor.

İlahiyat Bilimleri Fakültesince hazırlanan ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nıneditörlüğünü yaptığı derginin ana temasını, Tefsir, Hadis, Fıkıh, İslam Tarihi, Kelam,Felsefe Tasavvuf Edebiyatı gibi konular oluşturuyor.

Kur’ân ve Sünnete bağlılığın, ilmi geçmişe ve geleneğe olansaygınınherkesi daha sağlam ilmi araştırmalara ulaştıracağını da ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesi Dekanı Ağırakça, 2012 yılında Bakanlar Kurulunun kararıyla kurulan ve 2014-2015 eğitimöğretim yılında faaliyetine yabancı dilArapçayla eğitimebaşlanİlahiyat Bilimleri Fakültesininilahiyat bilimleri alanına farklı bir ses ve renk katacağını ifade etti.

Fakülte bünyesinde ilk sayısı yayınlanan Artuklu Akademi dergisinin İlahiyatBilimleri ve dolayısıyla Sosyal Bilimler alanındaki ilmi hayata katkısının büyük olacağına işaret eden Ahmet Ağırakça,

 “Dergimizinher sayısı yerli ve yabancı ilim adamlarının Türkçe, Arapça ve İngilizce telifedecekleri çalışmalarına açık olduğunu belirtmek isteriz. Bu üç dilin dışındabize ulaştırılacak çalışmalar da mutlaka değerlendirilecektir.” bilgisini verdi.

 

 

Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesi merkezli olarak bu ayokurlarıylabuluşacak “Artuklu Akademi” hakemli dergisinin altı ayda bir yayınlanacağını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,derginin bu sayısında:

 “Hz.Ebu Bekir’in Fetih anlayışı”, “Milaslı Dr. İsmail Hakkı’nın Hayatı, Eserleri ve İslam ileilgili Görüşleri”, “Kullanıldığı Bağlamlar ve İfade EttiğiAnlamlar Açısından Kur an da “Ferah” Kavramı”, “VII.Yüzyıldaki İslam Fetihlerinin ve Müslüman Hâkimiyetinin Hıristiyan TarihYazımınaİzdüşümleri”,“MollaSadrâ’daMeâdProblemi”,“Allah ve Ahiret İnancı Bağlamında Muhammed Esed’inSembolizm Algısına Eleştirel Bir Yaklaşım”,“İmamŞâfî'ninSahâbe Kavline Bakışı” adlı makalelerin yer aldığını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 13:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER