Anafartalar Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Görkemli Bir Törenle Açıldı

Kızıltepe Anafartalar Ortaokulunda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü, bilim fuarlarını dünya çapında bilim adamlarını yetiştirme aşaması olarak gördüklerini ve bu çalışmaları önemsediklerini söyledi.

Anafartalar Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Görkemli Bir Törenle Açıldı
Mardin’in Kızıltepe Anafartalar Ortaokulunda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Fuar açılışına Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Eğtim-Bir-Sen Kızıltepe Temsilcisi Tarık Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Okulun spor salonunda yapılan ilk törende bir konuşma yapan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, şunları söyledi:

"Bilim fuarları eğitim-öğretimde son yıllarda özellikle bilimsel çalışma alanlarının çocuklarımızda merak uyandırması, çocuklarımızın bu alanlara yönlendirme, onları geleceğe hazırlama ve gelecekte ülkemizi temsil edecek, dünya çapında bilim adamlarını yetiştirmenin aşaması olarak görüyoruz. Dolayısıyla bu çalışmaları oldukça önemsiyoruz. Hepimizin malumu, günümüzde ekonomik, siyasal ya da sosyal gücün yanında bilim, dünyayı yöneten en önemli unsur. Teknoloji alanında dünyaya hâkim olan toplumların ciddi anlamda diğer alanlarda da hâkim olduklarını ve kültür transferini gerçekleştirdiklerini görebilmekteyiz."

Okul Müdürü Mehmet Ali Demir ise bilim ve sevginin paylaştıkça güzel olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“TUBİTAK desteğiyle bu yıl ikincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımızı gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin, bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmalarıyla ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknik buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Unutmamalıyız ki eğitim sevgidir, mutluluktur, bilimdir; bilim ve sevgi ise paylaşıldıkça çoğalan bir değerdir.”

Protokol üyeleri ve davetliler okul bahçesinde kurulan stantlarda sergilenen projeleri gezerek çalışmalar hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldılar. Program, davetlilere yapılan ikramların ardından sona erdi. (Mehmet Aslan -İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 21:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER