banner113

AK Parti Kadın Kollarından Üniversiteye Ziyaret Etti

AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanlığı görevini 13 yıldır sürdüren Artuklu İlçe Belediye Meclis Üyesi birinci sıra adayı Zeynep Alkış Üniversiteye Ziyaret Etti

AK Parti Kadın Kollarından Üniversiteye Ziyaret Etti

AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanlığı görevini 13 yıldır sürdüren Artuklu İlçe Belediye Meclis Üyesi birinci sıra adayı Zeynep Alkış, önümüzdeki Mart ayının sonunda yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında, Kadın Kolları Yürütme Kurulu Üyeleri ile birlikte Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’ı makamında ziyaret etti.

AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev alan ve aynı zamanda Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği (TÖRKAD) ‘ın başkanlığını da sürdüren Zeynep Alkış; kadın partililerle gerçekleştirdiği bu ziyarette, bölgede bulunan kadın potansiyelinin her alanda arttırılması ve kadın bilincinin geliştirilmesi için uzun yıllardır sürdürdüğü mücadeleyi, yerel yönetim alanında da etkin şekilde devam ettirmeye kararlı olduğunu ifade etti.

Alkış, AK Parti’nin, müreffeh bir toplum için yerel yönetimlerde “kadın temsiliyeti” ne büyük önem verdiğini belirterek, “Sosyal yaşamın her alanında etkin ve başarılı çalışmalarıyla geleceği biçimlendirme potansiyeli taşıyan kadınlar, üretici ve yaratıcı dinamikleriyle toplumun en etkin aktörleridir.” dedi.

Başbakanın ve mensubu olduğu partinin teveccühüyle birinci sıradan Belediye Meclis Üyesi adaylığına gösterildiğini aktaran AK Parti Mardin Kadın Kolları Başkanı, yüklendiği bu ağır sorumluluğun şuuruyla;  Mardin’de zamanın ruhunu yakalayarak değişimi yönetebilen ve buna yönelik sosyal riskleri önleyici uygulamaları hayata geçiren bir yerel yönetim anlayışının oluşturulması için çaba sarf edeceğini vurguladı.

Sözlerini, kendisine eşlik eden Kadın Kolları üyelerini tanıtıp ortak faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunarak sürdüren Zeynep Alkış:

“ Mardin Artuklu Üniversitesi şehrin temel kazanımlarından biridir.AK Parti Kadın Kolları’ olarak uygulamaya koyduğumuz bütün projelerimizi üniversitemizle eş güdüm halinde yürütüyoruz. Bir şehirde başarılı kalkınma süreci, toplumu değişim bilincine kavuşturmaya dayanır. Bu da ancak eğitimle olur.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Serdar Bedii Omay ise, kadınların toplumsal hayatın içinde daha fazla yer almaları için yerel yönetimlerin çok uygun bir platform olduğu hatırlatmasını yaparak, Artuklu İlçe Belediye Meclis Üyesi adayı Zeynep Alkış’ı tebrik etti. Artuklu Üniversitesi yönetiminde kadınların etkin bir ağırlığının sağlanması ve üst yönetimde temsiliyetlerini artırmak konusuna büyük önem verdiğinin altını çizdi.

Rektör Omay,

“Yerel yönetimlerde kadınların daha fazla yer edinmesi sadece kadınlar için bir kazanım yaratmayacak, demokrasinin toplumun tüm katmanlarına yayılması ve yerel yönetimlerin daha işlevsel ve gerçekten kamu yararını gözeten bir konuma gelmesini sağlayacaktır.” şeklinde düşüncelerini aktararak:

“ Her zaman ifade ettiğim gibi, Mardin halkının refahı, yerel ve bölgesel düzeyde sosyo-ekonomik ve kültürel sorunların yarattığı açmazları aşmak için üniversite olarak yerel yönetimlere her türlü akademik destek ve işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 21:42

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER