ABD’li öğrencilerden üniversiteye ziyaret

Amerika’nın “BatesCollegeSiyaset Bilimi “ bölümünde eğitim gören bir grup üniversiteli öğrenci Mardin Artuklu Üniversitesi’ne iki günlük bir çalışma ziyareti düzenledi.

ABD’li öğrencilerden üniversiteye ziyaret

Mardin Artuklu Üniversite’sine bağlı Mimarlık Fakültesi, “Yaşayan Diller” ve “Sosyal Bilimler”enstitülerinde yaptıkları incelemeleri sırasında Zinciriye Medresesi, eski Tekke ve Rektörlük Binası’nı da gezen ABD’li öğrenciler, Mardin’in tarihi ve mimari dokusuna duydukları hayranlıklarını gizleyemedi.

Mimarlık Fakültesi’nde Mezopotamya tarihi ile ilgili öğrencilere ders anlatan MardinArtuklu Üniversitesi Antropoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mark Soileau aynı zamanda üniversitenin kuruluş ve gelişim sürecine ilişkin bilgi verdiği ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Tarihi binalarda eğitim yapmayı çok etkileyici ve keyifli bulduklarını belirten konuk öğrenciler, Rektörlük binasında üniversite yetkilileriyle bir dizi görüşmelerde bulunarak Kürt Dili ve Kültürü Anabilimdalı akademisyenleri nezaretinde Kürtçederslere katıldılar.

BatesCollege’ de "Türkiye: İmparatorluk'tan Ulus'a" derslerini veren heyet başkanı Prof. Dr. Senem Arslan ve beraberindeki lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına kayıtlı 15 konuk öğrencinin yanı sıra, Artuklu Üniversitesi öğretim üyelerinin de hazır bulunduğutoplantıda konuşan Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Kadri Yıldırım, heyeti kabul etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Mardin Artuklu Üniversitesi’nin akademik birimleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

 

Pakistan, Zimbabve, Gana, Bulgaristan ve Somali uyruklu öğrencilerin dearalarında bulunduğu ABD’li öğrenciler adına konuşan Konuk Heyet Başkanı Prof. Dr. Arslan ise,

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin, farklı etnik ve dini grupların barış içinde yaşadığı bir coğrafyada, bulunduğu şehrin kimliğiyle özdeşleşen çalışmalarından çok şeyler öğrendiklerini belirterek, öğrencileriyle birlikte yaptıkları Doğu ve Güneydoğu Anadolu ziyaretlerinde Artuklu Üniversitesi’nin kendileri için çok önemli bir durak oluşturduğunu ifade etti.

Yaklaşık bir saat süren toplantıda, iki üniversite arasında kurulması muhtemel akademik ve bilimsel ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alındığı kapsamlı görüş alış verişinde bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER