banner113

23 Nisan Ana Sınıfı Öğrencileri İtfaiyeyi Ziyaret Etti

23 Nisan Ana Sınıfı öğrencileri, sınıf Öğretmenleri Ferda Karakaş Salman ve Hatice Yaşarer ile birlikte Kızıltepe Belediyesi İtfaiye teşkilatını ziyaret ederek İtfaiyenin faaliyetlerini yerinde görme imkânına kavuştular.

23 Nisan Ana Sınıfı Öğrencileri İtfaiyeyi Ziyaret Etti

Kızıltepe Belediyesi  İtfaiye personeli tarafından karşılanan minik öğrencilere,
İtfaiye  personeli tarafından İtfaiye teşkilatının çalışmaları hakkında detaylı bilgi verildi. İtfaiye binasını gezen öğrenciler, yangın anında itfaiyecilerin hangi ekipmanlarla ve hangi araç gereçlerle yangına müdahale ettiği konusunda uygulamalı şekilde bilgilendirme yapıldı.

İtfaiye personeli , çocuklardan, zor durumda kaldıklarında 110 numaralı hattı mutlaka aramalarını istedi. İtfaiyenin numarasının ''110'' olarak değil, ''bir bir sıfır'' olarak öğretildiğinde daha hızlı ezberlenebileceğine dikkati çekti.

Çocuklardan bu rakamları hiçbir zaman unutmamalarını isteyen İtfaiye personelleri , ''Sadece çocukların değil ailelerinin de bu konuda duyarlı davranmalarını arzu ediyoruz'' ifadesini kullandı. 

Öğrencilere ‘’ Yangın ihbar numarasının kaç olduğu sorusuna minik öğrenciler hep bir ağızdan " Bir... Bir...Sıfır..." diye cevapladı.

Minik öğrenciler, İtfaiyecilerin giydiği yanmaz elbiseleri ve itfaiye araçlarını yerinde görüp incelediler. Yangın ihbarlarının geldiği santralde ki görevliler, yapılan ihbarların önemi konusunda bilgi verdiler. Daha sonra uygulamalı olarak öğrencilere yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Yangın esnasında yangın tüplerinin nasıl ve ne şekilde kullanılacağı gösterildi.

İtfaiye personeli kendilerini ziyarete gelen minik öğrencilere teşekkür ederek, öğrencilere kek ikram ettiler.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 23:44

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER