banner113

USTAD'tan siyasi partilere birlik çağrısı

Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD, Suriye ile ilgili olduğu söylenen ses kayıtların içeriği ne olursa olsun, ülkenin ulusal güvenliğini ciddi manada tehdit ettiğini söyledi ve siyasi partilere "Birlik" çağrısında bulundu.

USTAD'tan siyasi partilere birlik çağrısı
17 Aralık operasyonu sonrasında bir açıklama yaptıklarını hatırlan USTAD Başkanı Ahmet Akgül, "O açıklamada, ülkemizin geleceğini ipotek altına almak isteyen toplum mühendislerinin yeniden şekillenen bölgemizde inisiyatif sahibi bir Türkiye istemediğinden bahsetmiştik. Kendisine biçilen rolün dışına çıkan ve İsrail çıkarları ile çatışan ülkemizin iç siyasetteki hesaplaşmalarla harmanlamak suretiyle tökezletilmek istendiğine dikkat çekmiştik." dedi.

Suriye ile ilgili olduğu söylenen ses kayıtların içeriği ne olursa olsun, ülkenin ulusal güvenliğini ciddi manada tehdit ettiğini belirten Akgül, bunun 77 milyon vatandaşın ciddi manada tedirgin olduğu kirli bir operasyon olduğuna dikkat çekti. Akgül, "Bu operasyon, şahıs olarak Recep Tayyip Erdoğan’a değil, kendisini vatanında huzur ve güvende hisseden herkesime yapılmıştır. Bu operasyon, parti olarak AK Parti’ye değil, bağımsız bildiği ülkesinde özgürce siyasi çalışmalarımı yürütüyorum diyebilen her partiye yapılmıştır. Burada sorgulanması gereken, konuşmaların içeriği değildir. Konuşmacıların kişiliği veya davranışları da değildir. Burada sorgulanması gereken, ülkenin en ücra köşesinde oturan vatandaşı bile tedirgin edebilecek devlet sırrının ortaya çıkış şeklidir." diye konuştu.

Siyasi parti başkanlarına seslenen Akgül, "Bu vesileyle, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na, MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye, BDP Genel Başkanı Sayın Demirtaş’a, Saadet partisi Genel Başkanı Sayın Kamalak’a, HÜDAPAR Genel Başkanı Sayın Yapıcıoğlu ve diğer tüm parti genel başkanlarına, seçim arefesi bile olsa bu tehlikeli durumdan çıkar elde etmemeye, hakkın, hakikatin ve ülkenin geleceğinin korunmasında birlik olmaya davet ediyoruz. İktidar partisi ve sayın Başbakan'ı, bunu partisel bir mağduriyet veya çıkarla değerlendirecek olanlara prim vermemeye ve tamamen ülkenin ve milletin istikrarı ve geleceği şeklinde yorumlayarak ele almalarını sağlamaya davet ediyoruz." dedi.

İç siyasetteki çekişmelerin bir kenara bırakılması gerektiğini dile getiren Akgül, "Bu operasyonu milli birlik ve beraberliğimize yapılan en büyük tehdit olarak ele almaya ve gerek medya organları, gerekse diğer imkanları ile bu vahim durumun aydınlatılmasında samimi işbirliğine davet ediyoruz." ifadeleri kullandı.
Akgül son olarak şunları söyledi; "Mardin merkezli USTAD olarak bizler, şu ana kadar dokunanın yandığı çözüm sürecinin ardından gelişen 17 Aralık operasyonu gibi 27 Mart operasyonunun da ucu dışarıda bir operasyon olduğunun farkındayız. Bu yüzden, olayın aydınlatılması için hükümetin tüm devlet imkanların seferber etmesi, siyasi partilerin, yazılı ve görsel medyanın, sivil toplum kuruluşlarının tek yürek hareket etmesi bu süreçte en büyük arzumuzdur. Yine olayın aydınlatılması için hükümetin duygusallıktan ve iç siyasi hesaplaşmalardan tamamen uzak ve soğukkanlı bir şekilde hareket etmesi, sadece gündemde yer alan yapı ile değil, ucu nereye varırsa varsın derinlemesine üzerinde durması en büyük arzumuzdur. Bu ihanetin, açık ve net delillerle içerden yapıldığının tespiti halinde, Pentagonu veya Telaviv’i dinlemede göstermedikleri becerileri ülkelerine ihanetle gösterenlerin en sert bir şekilde cezalandırılacağını umuyor ve ulusal güvenliğin zafiyetini giderici kişisel veya kurumsal tedbirlerin bundan sonrası için daha fazla alınmasını umuyoruz."

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 23:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER