banner113

USTAD ;”28 Şubat’ı Unutmak, Millet Egemenliğine Saygısızlıktır”

Mardin Merkezli düşünce kuruluşu Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezin (USTAD) Sivil İnisiyatif Masası ve Bölge Uzmanı Tekin Oruç, 28 Şubat Post modern darbenin yıl dönümü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

USTAD ;”28 Şubat’ı Unutmak, Millet Egemenliğine Saygısızlıktır”

USTAD Bölge Uzmanı Tekin Oruç basın açıklamasında şunları ifade etti.  “Bu millet, 13 yıldır verdiği kararlarla; Millet Egemenliğine, Millettin duruşuna ve Millet demokrasisine uygulanan her türlü despotik baskılar, psikolojik yıpratma hamlelerini ve tepeden inmeci uygulamalarını boşa çıkartmıştır. Geldiğimiz son noktada, 28 Şubat’ta halkımıza ve halkımızın iktidara getirdiği hükümette karşı kurulan kumpasları unutmamızı ve unutturmamızı isteyen bir zihniyetin varlık göstergelerine şahit olmaktayız.

Bölge Uzmanı Tekin Oruç Basın açıklamasının devamında: “Bu Millet, 28 Şubat’ta mütedeyyin insanlarımıza, üniversitedeki talebelerimize, Muallimlerimize, etnik ve düşünce görüşü farklı olan halkın tüm kesimlerine yapılan zulmün paremetlerini unutmayacağını, bunu bize unutturmaya çalışan ahlak hocalarının duygusallığına da; yine bu Milletin kanmayacağını son 13 yıldır görmekteyiz. “ dedi

Bu vesile ile bölgedeki tek düşünce kuruluşu olarak bizler; “Milletin iktidarını, yine Millet’tin kendisinin değiştirme kuvvetine ve egemenliğine inanıyoruz” Milletin verdiği kararları ancak Milletin kendisinin değiştireceğinin ilkesine güven duyduğumuzu belirtir. Ülkemizin demokrasisine darbe vuran 28 Şubat’ta ve 28 Şubat benzeri eylem ve faaliyetlere itibar gösterilmemesinin gerekliliğine inanıyoruz diyerek açıklamasını bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 10:42

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER