Rusya: Bağımsız Kürdistan’ın kurulması muhtemeldir

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Irak’taki çatışmaların ülkeyi parçalanmaya götürmesi halinde, bağımsız bir Kürdistan’ın kurulmasının ihtimal dahilinde olduğunu söyledi.

Rusya: Bağımsız Kürdistan’ın kurulması muhtemeldir
Rusya’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Rus Ria Novosti Ajansı’na verdiği röportajda, Moskova’nın Irak’ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu belirtti. Bogdanov, ülkede faaliyet gösteren grupların Irak’ı parçalanmaya götürmeleri halinde bağımsız bir Kürdistan’ın yanı sıra, birtakım farklı bağımsız oluşumların da Ortadoğu coğrafyasında ortaya çıkma ihtimali olduğunu söyledi.
 
Irak’ın yazılı bir anayasası bulunduğunu ve varlığını bu anayasaya göre devam ettirdiğini ifade eden Bogdanov, merkezi devlet ve toprak bütünlüğü ilkelerinin Kürdistan Bölgesi için de geçerli olduğunu ifade etti.
 
Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumunu Rusya’nın nasıl karşıladığı üzerine sorulan soruya net bir cevap vermeyen Ortadoğu Özel Temsilcisi Bogdanov, sözlerini şöyle sürdürdü;
 
’’Teröris gruplar, ayrılıkçılığı amaçlayan hedeflerine ulaşırlarsa, sadece Irak’ta değil, aynı zamanda diğer devletlerde de bir takım yeni devlet yapılanmaları ortaya çıkabilir. Bu durumda, Ortadoğu coğrafyasında, sadece dinsel ideoloji temelinde değil, etnik temellere dayalı yeni devlet yapılanmaları da ortaya çıkabilir.’’
(z.c)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 13:17

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER