Rojava için ortak askeri güç kuruluyor

Rojavalı Kürd Güçler Kobanê’ye yönelik IŞİD saldırıları ve Rojava’da ortak askeri bir güç kurulmasını görüşmek amacıyla Kürdistan Bölgesi’nde bir araya geliyor.

Rojava için ortak askeri güç kuruluyor
Çarşamba günü Duhok kentinde bir araya gelecek olan Rojava Halk Meclisi (EGRK) ve Suriye Kürd Ulusal Cephesi (ENKS) temsilcileri Kobanê’ye yönelik IŞİD saldırıları ve Rojava’da ortak bir askeri gücün kurulması konularını görüşecek.
 
Konu hakkında BasNews’e konuşan Rojava Kürd Birliği Partisi temsilcisi Newaf Şerif, toplantıda Rojavadiki gelişmelerin bir bütünen ele alınacağını söyledi. EGRK ve ENKS temsilcilerinin toplantıda ortak bir askeri gücün kurulmasını da görüşeceğini aktaran Şerif, ’’Kurulacak yeni askeri güç hiç bir parti yada tarafın denetiminde olmayacak ve sadece Rojava’yı korumakla mükellef olacak.’’ dedi.
 
ABD’nin Rojava Kürdlerine şartlı olarak silah yardımında bulunacağına dair açıklamasını hatırlatan Newaf Şerif, ’’ABD tek bir parti yada tarafın denetiminde olan bir askeri güce yardım etmeyeceğini, Rojava’daki Kürd parti ve örgütlerinin kuracağı ortak askeri güce silah yardımında bulunacağını açıkladı. Rojava’da kurulacak ortak askeri gücün meşruiyeti  uluslararsı alanda tanınır ve askeri yardım bu şekilde sağlanabilir’’ şeklinde konuştu.
 
Öte yandan EGRK ve ENSK temsilcilerinin yarın Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de, Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ile biraraya gelmesi bekleniyor.
 
Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim’in toplantı için, bugün öğleden sonra Erbil’de olacak.
(z.c)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 13:20

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER