banner113

Peşmerge Kobanê’ye gidiyor

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı’nın talimatı üzerine Peşmerge Güçleri, YPG ile beraber omuz omuza savaşmak için yarın Kobane’ye gidiyor.

Peşmerge Kobanê’ye gidiyor
Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin bir süre önce Türkiye’den Peşmerge’nin Rojava’ya geçmesi için sınırlarını açmasını talep etmiş, dün Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da açıklamasında Peşmerge’nin yeşil ışık yakmıştı. Türkye’nin olumlu yaklaşması ardından Kürdistan Bölge Yönetimi hemen harekete geçti.

Konu hakkında BasNews’e konuşan Peşmerge Güçleri’nden Bir kaynak: ’’Türkiye Hükümeti’nin izin vermesi ardından Peşmerge Bakanlığı Peşemerge Gücü’nün yarın Kobanê’ye geçmek üzere hazırlanması talimatı verdi. Önümüzdeki günlerde Peşmerge’nin savaşa katılmasının yanı sıra, Kürdistan Bölge Hükümeti’nin Kobanê’ye daha fazla askeri ve insani destek vermesi bekleniyor ’’ dedi.

Sözkonusu kaynak sözlerine şunları ekledi:

’’Peşmerge Bakanlığı bu hafta ABD hava kuvvetleri aracılığıyla çok sayıda silah ve mühimmatı Kobanê’ye gönderdiklerini resmi açıklamıştı. Bundan böyle Peşmerge Gücü ve YPG arasında Rojava’da işbirliği devam edecek ve daha koordineli bir hareket olacak. ’’

Aynı kaynak, ABD’nin Türkiye’den Peşmerge Gücü’nün Rojava’nın Kobanê kentine geçmesi için sınırları açmasını istediğini de ifade etti.

Peşmerge Gücü Basın Sorumlusu General Helgurt Hikmet BasNews’e yaptığı açıklamada:

’’Bundan sonra kamuoyunu Rojava’ya yapacağımız yardımlar konusunda bilgilendirmede daha şeffaf davranacağız. Bölgedeki gelişmeler Kürd halkı ve Peşmerge Gücü’nün çıkarı doğrultusunda olmaktadır ’’ dedi.  (d.z)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 14:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER