banner113

Peşmerge IŞİD’i Grad füzeleri ile vurdu

Peşmerge Güçleri Kobanê’deki IŞİD mevzilerini uzun menzilli Grad füzeleri ile vurdu. Peşmerge Güçleri ve YPG savaşçıları bu sabah, IŞİD’in yeni bir saldırısını geri püskürttü.

Peşmerge IŞİD’i Grad füzeleri ile vurdu
BasNews’e konuşan Kobanê Peşmerge Gücü Komutanı General Ehmed Gerdi, dün gece IŞİD mevzilerine Grad füzeleri ile saldırı düzenlediklerini açıkladı. Gerdi ayrıca bu gün sabah saatlerinde Merzi ve Teş  mahalelerinde IŞİD’in gerçekleştirdiği saldırı ardından şiddetli çatışmaların yaşandığını ve aktif karşılık verilmesi sonucu saldırının geri püskürtüldüğünü söyledi.
 
Özgür Suriye Ordusu, YPG ve Peşmerge Güçleri arasında güçlü bir koordinenin olduğunu söyleyen General Ehmed Gerdi, çatışmaların sürdüğünü ve IŞİD’in stratejik Mürşit Pınar sınır kapısına ısrarla saldırdığı söyledi.
 
Gerdi, çatışmalar hakkında şöyle konuştu;
 
 ’’Koalisyon uçakları Kobanê’nin batısını bombalamaya devam ediyor. Hava saldırıları IŞİD’in Mürşit Pınar sınır kapısını ele geçirmesini ve ayıca takviye birlikleri ile desteklenmesini engellemeyi hedefliyor. Bu sabahtan itibarek şiddetli çatışmalar var. Çatışmalarde 2’si YPG ve 4’ü ÖSO’lu olmak üzere 6 savaşçı şehit düştü. IŞİD’in de çok sayıda ölüsü var.’’
(d.z)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 17:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER