banner113

Peşmerge Güçlerine saldıran IŞİD militanları ağır kayıp verdi

Celewla’da Peşmerge Güçleri IŞİD militanlarının saldırılarını püskürttü. Dün akşam yaşanan çatışmalarda 15 IŞİD üyesi öldürüldü.

Peşmerge Güçlerine saldıran IŞİD militanları ağır kayıp verdi
IŞİD militanları Peşmerge Güçleri’nin kontrolü altında bulunan Diyala kentine Bağlı Celewla ilçesinde 6 ayrı Peşmerge mevzsine saldırı düzenledi. Peşmerge Güçlerinin karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmalarda 15 IŞİD üyesi öldürüldü.
 
Bir kaç gün önce Peşmerge Güçleri Güney Kürdistan’ın güneydeki en uç bölgesi olan Celewla ilçesinde Irak Şam İslam Deveti (IŞİD) militanlarını tamamen çıkararak ilçenin kontrolünü sağlamıştı. Dün akşam yeniden harekete geçen IŞİD militanları Celewla’da 6 ayrı Peşmerge mevzisine saldırıda bulundu. Saldırılara karşılık veren Peşmerge Güçleri ile IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.
 
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Germesir Cephesi Peşmerge Güçleri Komtanı Yardımcısı Muhammed Haci Kadir yaşanan çatışmalarda 15 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü bildirdi. Kadir Peşmerge Güçleri’nden her hangi bir kayıbın olmadığını da belirtti.  
 
Öte yandan Basnews’e konuşan Germesir Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı Mahmud Sengawi kontrol edilen bölgelerde Peşmerge Güçleri’nin güvenlik tedbirlerini aldıını, bölgenin kararlılıkla korunduğunu belirtti.
 
Sengawi Kürdistan Bölge Başkanlığı ve Peşmerge Bakanlığının talimatı ile hareket ettiklerinin altını çizdi.

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 12:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER