banner113

Kürdler, Şengal’in soykırım olarak tanınması için Lahey’e başvuruyor

Kürdistan Parlamentosu’ndan bir heyet, IŞİD’in Şengal’de Ezdilere yönelik katliam ve tehcir uygulamalarının soykırım olarak tanınması amacıyla Lehey Adalet Divanı’na başvuruyor.

Kürdler, Şengal’in soykırım olarak tanınması için Lahey’e başvuruyor
Kürdistan Parlamentosu’ndan bir heyet, IŞİD’in Şengal’de Ezdilere yönelik katliam ve tehcir uygulamalarının soykırım olarak tanınması için Lehey Adalet Divanı’na baş vurmak amacıyla bugün Hollanda’ya gitti.
 
Heyette, Kürdistan Bölge Enfal ve Şehidler Bakanı Muhammed Haci Salih, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Muhammed Hawdyani, Kürdistan Bölge Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa ve Kürdistan Bölge Bakanlar Kurulu Sekreteri Huseyin Kasım Heso yer alıyor.
 
Heyetin programı hakkında BasNews’e konuşan Kürdistan Bölge Avrupa Birliği ile İlişkiler Sözcüsü Dilawer Ajgeyi, Ezdi soykırımını anlatan bir dosyanın heyet tarafından BM’nin başlıca yargı organı olan Uluslararası Adalet Divanı Lahey’e sunulacağını söyledi.
 
Heyetin daha sonra Hollanda dışişleri ve adalet bakanlıklarıyla görüşeceğini belirten Ajgeyi son olarak Brüksel’de AB Parlamentosu yetkilileri ile biraraya gelineceğini söyledi.
 
Dilawer, Ajgeyi Kürdistan Bölge Parlamentosu heyetinin tüm görüşmelerde Ezdi halkının yaşadığı katliam ve ve sürgünü anlatacaklarını ve Şengal olaylarının Ezdilere uygulanan yeni bir soykırım olarak tanınması için destek isteyeceklerini ifade etti.
 
Kürdistan Bölge Parlemento Başkanı Yusuf Muhammed de, dün mecliste yaptığı konuşmada IŞİD’in bölgede yaptığı saldırıların soykırım olarak kabul edilmesi için Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvurulduğunu açıklamıştı.
(z.c)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 13:23

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER