banner113

Kürdistan Parlamentosu Kobanê için yardım çağrısında bulundu

Kürd siyasi güçlerine ve uluslararası topluma çağrıda bulunan Kürdistan Bölge Parlamentosu, Rojava halkına yardım edilmesini ve sivillere yönelik olası bir katliamın önünün alınmasını istedi.

Kürdistan Parlamentosu Kobanê için yardım çağrısında bulundu
Kürdistan Bölge Parlamentosu, IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. ’’Teröristlerin saldırılarından ötürü yeniden binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Kobanê’de yaşanan yeni bir insalık dramıdır’’ denilen açıklamada şu sözlere yer verildi.
 
’’Kürdistan’daki tüm siyasi çevreler, tüm örgüt ve güçler, ulusal ruh ve bilinçle Rojava Kürdlerinin yardımına koşmalıdır.
 
Uluslararası topluma, özellikle ABD ve batılı ülkelere sesleniyoruz; Cidde ve Paris konferanslarında alınan kararlar çerçevesinde üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirip acilen Rojava ve Kobanê halkının yardımına koşmanızı  talep ediyoruz. Sivillere yönelik olası bir katliamın önünün alınması gerekiyor.’’
 
Uluslararası kuruluşlara ve insani yardım örgütlerine de çağrıda bulunan Kürdistan Bölge Parlamentosu, tüm imkanların seferber edilerek, IŞİD’in saldırılarından kaçan halka, tez elden yardımların ulaştırılmasını istedi.  
 
Rojava’nın Kobanê kantonu yaklaşık 4 gündür IŞİD’in yoğun saldırısı altında. Rojava Savunma Birlikleri (YPG) güvenlik gerekçesi ile yaklaşık 100 köyü boşalttı.

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 16:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER