banner113

Kobanê’de çocuklar okula başladı

ŞİD’den kurtarılmasının ardından savaşın yaralarının henüz tam olarak sarılamadığı Kobanê’de bir ilkokul resmen eğitime başladı.

Kobanê’de çocuklar okula başladı
Kentte IŞİD saldırılarının püskürtülmesinin ardından ilk kez bir ilkokulun eğitime başladığı haberi geldi.IŞİD’den kurtarılmasının ardından savaşın yaralarının henüz tam olarak sarılamadığı Kobanê’de bir ilkokul resmen eğitime başladı.

Kobanê’de Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırılarının püskürtülmesinin ardından ilk kez bir ilkokulun eğitime başladığı haberi geldi.

2 Mart tarihi itibariyle Kobanê’deki okullar tekrar eğitim vermeye başladı.

Kobanêli öğrenciler, şiddetli çatışmaların ardında bıraktığı yıkıntıların arasından geçerek zarar görmüş okullarında derslerine başlıyorlar.

250 öğrenci ve 10 öğretmenden oluşan bir ilkokulun yeniden açıldığı duyuruldu. Saldırıların püskürtülmesini ardından çok sayıda çocuk ailesiyle birlikte kente döndü.

8 sınıf ve temel eğitim gereçlerine sahip olduğu belirtilen Şehit Osman İlkokulu’nun 7-15 yaş arası çocukların eğitimi için gereken teçhizata sahip olduğu bildirildi.

Kobanê, bu yılın başında IŞİD saldırılarından kurtarılmıştı. Halen yıkımın izlerinin giderilemediği kentte gündelik hayatın gerekleri henüz sağlanabilmiş değil.  (r.z)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 08:39

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER