banner113

Kerry bağımsızlığı tartışan Kürdistan Bölge Yönetimi ile görüşüyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Hewlêr’de Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Goran Hareketi Lideri Noşirwan Mistefa ve hükümet yetkilileri ile toplantı gerçekleştiriyor.

Kerry bağımsızlığı tartışan Kürdistan Bölge Yönetimi ile görüşüyor
Dünkü Bağdat ziyareti ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bu sabah Kürdistan Bölgesi’ne ulaştı. Kerry’yi Uluslararası Hewlêr Havaalanında Kürdistan Bölge Başkanlık Divanı Sözcüsü Fuad Husen ve Dışilişkiler Bürosu Sözcüsü Felah Mistefa karşıladı.
 
Kerry temasları çerçevesinde ilk toplatısını Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Goran Hareketi Lideri Noşirwan Mistefa, Başbakan Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani ile gerçekleştiriyor.
 
Kerry’nin, Kürdistan yönetiminden Irak’taki siyasal süreçten çekilmemeleri, yeni Irak hükümetine katılmaları ve Cumhurbaşkanlığı için güçlü bir adayı belirlemeleri yönündeki  taleplerini iletmesi bekleniyor.  

Görüşmede Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlığınında konuşulması bekleniyor. Kürdistan Bölge Başkanı Mesu Barzani dün CNN İnternational’e konuşmuş ve ABD Dişişleri Bakanı ile bu konuyu görüşeceklerini söylemişt.
 
Dün Bağdat’ta Irak Başbakanı Nuri Maliki ile görüşen Kerry, Bağdat yönetiminden 1 Temuza kadar yeni hükümetin kurulmasını istemişti.
 
Reuters’e konuşan ABD Dışilşerinden bir yetkili Kerry’nin Hewlêr’e ziyaretinin çok önemli olduğunu belirtere, ’’Kürdler Irak’taki siyasal süreçten çekilirse kriz derinleşir ve Irak’ın bütünlüğü dağılır. Kerry bu konuda Kürdistan yönetimi ile görüşecek. Kürd yönetiminin olumlu cevap vermesini umuyoruz’’ ifadeleri kullanmıştı.
(z.c)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 19:56

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER