banner113

KDP ile Rojava Temsilcileri İstanbul’da görüştü

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Rojava Demokratik Toplum Hareketi temsilcileri İstanbul’da bir araya geldi.

KDP ile Rojava Temsilcileri İstanbul’da görüştü
Görüşmede Irak, Suriye, Rojava ve Güney Kürdistan’daki gelişmeleri ele alan taraflar ortak bir mekanizmanın kurulması konusunda fikir birliğine vardı.
 
Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Rojava Demokratik Toplum Hareketi (TEVDEM) temsilcileri bu gün İstanbul’da bir araya geldi. Görüşmede PDK adına Politbüro üyesi Kemal Kerküki, PDK sözcüsü Cafer Eminki ve PDK Türkiye Temsilcisi Omer Mirani hazır bulunurken TEVDEM adına Rojava Halk Meclisi Eş Başkanı Ebdulselam Ehmed, Suriye Kürd Sol Parti Genel Sekreteri Mihemed Musa, TEVDEM Dış İlişkiler Sözcüsü Çinar Salih ve PYD Meclis Üyesi Beşire Derwiş hazır bulundu.
 
Toplantının ardından Rojava Halk Meclisi Eş Başkanı Ebdulselam Ehmed kişisel Facebook hesabı üzerinden görüşmelere ilişkin görüşlerini paylaştı. Ehmed, ’’PDK temsilcileri ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda Irak, Suriye, Rojava ve Güney Kürdistan’daki son durumu değerlendirdik. İki taraf arasında Rojava’da yürütülecek çalışmalar için ortak bir mekanizmanın kurulması konusunda görüş belirtildi. Bu toplantının Kürd halkının çıkarları adına iyi bir başlangıç olmasını ümid ediyorum’’ dedi.
 
Rojava TEVDEM temsilcileri bir süredir Suriye muhalefeti ile temaslarda bulunmak için İstanbul’da bulunuyor.
(z.c)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 01:11

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER