banner113

İran'dan Suriye'ye Tam Destek

İran Savunma Bakanı Vahidi, Tahran ve Şam arasındaki savunma anlaşmasını hatırlatarak Suriye'ye tam destek verdi.

İran'dan Suriye'ye Tam Destek
Savunma Bakanı Tuğgeneral Ahmed Vahidi, bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Suriye'de yaşanan krize dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Vahidi, Tahran ve Şam arasında var olan ortak savunma anlaşmasının hala geçerli olduğunu ancak Suriye yönetiminin, bu konuda İran'dan bir talebi olmadığını ifade etti.

"SURİYE ŞİMDİYE KADAR ÖZEL BİR TALEPTE BULUNMADI"
Bakanlar Kurulu çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vahidi, şöyle konuştu:

"Anlaşma hala geçerli. Suriye, daha ziyade terörist eylemlerde bulunan guruplarla karşı karşıyadır ve sorunları kendi halledebiliyor. Suriye devleti bu konuda şimdiye kadar bizden özel bir talepte bulunmadı"

İSRAİL VE ABD'YE KARŞI ORTAK TAVIR
15 Haziran 2006'da imzalanan savunma anlaşması, İsrail ve ABD'den yönelecek ortak tehditlere karşı İran ve Suriye'nin ortak tavır almasını öngörüyor.

ESED'İN İSTİFASI PAZARLIK MASASINDA
Suriye Başbakan yardımcısı Kadri Cemil'in, dün yaptığı, "Beşşar Esed'in istifası görüşülebilir" açıklaması, Suriye Ulusal Konsey'i (SUK) tarafından kayda değer bulunmadı.

SUK üyesi Firas Kasas, Cemil'in açıklamasını ciddiye almadıklarını, geçiş hükümetini oluşturmak gibi önemli bir konu üzerinde çalıştıklarını söyledi.

"ESED GİTMEDEN MÜZAKERE OLMAZ"
SUK'un, Suriye yönetimiyle müzakerelere, Beşşar Esed'in yönetimden ayrılmadığı sürece başlanmayacağı konusunda tavrının net olduğunu belirten Kasas, "Eline Suriyeliler'in kanı bulaşmış bir adamla nasıl müzakere masasına oturulur?" dedi.

Geçiş hükümeti ile ilgili çalışmaların devam ettiğine işaret eden Kasas, hükümet üyeleri hakkında konuşmak için henüz erken olduğunu ancak kısa süre içinde açıklanmasının beklendiğini ifade etti.

Kasas, geçiş hükümetinin Suriye'de muhaliflerin hakim olduğu bölgelerden birinde kurulacağını ileri sürdü.habervaktim

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2012, 01:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER