Barzani’den HDP’ye kutlama

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye'deki barış sürecini destekleyeceklerini belirterek, ''Bir Kürd siyasi partinin ilk defa demokratik bir seçim sonucu Türkiye Meclisi'ne girmeyi başarması nedeniyle çok mutlu oldum'' dedi.

Barzani’den HDP’ye kutlama
Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye’deki barış sürecini destekleyeceklerini belirterek, ”Bir Kürd siyasi partinin ilk defa demokratik bir seçim sonucu Türkiye Meclisi’ne girmeyi başarması nedeniyle çok mutlu oldum” dedi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’daki genel seçimlere ilişkin yazılı bir mesaj yayımlayan Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, seçim sürecinin başarıyla sonuçlanmasından ötürü Tüm Türkiye halklarını ve seçime katılan partileri kutladığını söyledi.

Kürdistan Bölge Başkanlığı resmi web sitesinde yer alan açıklamasında Barzani, ”Bu seçimde elde edilen başarı, Türkiye’de demokrasinin üst düzeye ulaştığının ıspatıdır.” dedi.

”Bir Kürd siyasi partinin ilk defa demokratik bir seçim sonucu Türkiye Meclisi’ne girmeyi başarması nedeniyle çok mutlu oldum” diyen Barzani mesajının devamında şu ifadeleri kullandı;

”Bu sonuç barış ve demokrasiyi geliştirme adına önemli bir gelişmedir. Bu nedenle de Halkların Demokrasi Partisi (HDP) yönetimini, üyeleri ve taraftarlarını kutluyorum.”

Barzani mesajının devamında, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye’deki barış ve demokrasi sürecini destekleyeceklerini ifade ederek, ”Bu kazanımın Türkiye’de barış ve kardeşliğin gelişmesi ve derinleşmesine ve yine inkar ve ayrımcılığın ortadan kalkmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi. (z.c)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 00:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER