banner113

Barzani: Kerkük’te Peşmerge dışında başka güce ihtiyaç yok

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, kendi bilgileri dışında hiçbir gücün yardım amaçlı Kürdistan'a girmemesi gerektiğini söyledi.

Barzani: Kerkük’te Peşmerge dışında başka güce ihtiyaç yok
Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, kendi bilgileri dışında hiçbir  gücün yardım amaçlı Kürdistan’a girmemesi gerektiğini söyledi.

Dün(17.02.2015)Kerkük vilayetindeki son durumu yakından incelemek üzere kente giden Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Şii Milislerin varlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani Kerkük’te ilk elden Peşmerge Güçleri Kerkük Cephe Komutanları ile bir araya gelerek Kerkük Cephesi’deki son durumu görüştü.

Toplantıda, güvenlik tedbirerine ilişkin Kerkük Cephesi komutanları, Kürdistan Bölge Başkanı’na öneri ve görüşlerini sundu. Toplantıya Kürdistan Bölge Başkanı Yardımcısı Kusret Resul, Kürdistan Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin ve Kerkük Valisi Necmeddin Kerim katıldı.

Mesud Barzani, Kerkük’teki IŞİD terörüne karşı Peşmerge’nin göstermiş olduğu kahramanlığı överek, ” Hiçbir terörist Kerkük’e el uzatmaya cesaret etmemelidir.” dedi.

Kerkük’te bir süredir halka karşı uygulamalarıyla gündeme giren Şii milislerin varlığına ilişkin ise Mesud Barzani şunları söyledi:

” IŞİD terörüne karşı Peşmerge ile beraber direnen tüm gruplara teşekkür ediyorum. Ancak Şii milislerin Kürdistan Bölgesi’ne gelmesini biz istemedik. Kendileri de talep etmedi. Bundan böyle Kürdistan Bölge Yönetimi’nin izni ve onayı dışında hiçbir farklı gücün bu topraklara girmesini istemiyoruz.”

Erbil-Bağdat anlaşması konusuna da değinen Barzani, ” Her iki taraf arasındaki sorun diyalog ile çözülmeli. Herkes varılan anlaşmanın gereklerine uymalıdır.” dedi.

Kürdistan’da yaşanan savaş nedeniyle çok zor günler geçirdiklerini, buna rağmen Kürdistan halkının göstermiş olduğu tahammül ve sabırdan dolayı teşekkür eden Barzani, Kürdistan Hükümeti’nin ise bunalımın aşılması için elinden geleni yapmasını istedi.

Barzani, bu zor dönemin aşılmasında Kürdistan’daki tüm siyasi kurum ve tarafların yek vücud ve tek ses olmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Yetkililerle toplantılar ardından Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, IŞİD’e karşı mücadelede yaşamını yitiren ve esir düşen Peşmergelerin aileleri ile bir araya geldi.

Barzani, teröristlere karşı direnen kahraman Peşmergeler sayesinde bugüne geldiklerini belirterek, ailelere sabırlar dilerken, esir düşen Peşmergelerin kurtarılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. (d.z)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2015, 10:56

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER