banner113

Barzani: Gücümüz olsa havadan da Kobanê’ye yardım ederiz

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, uluslararası toplumun imkan sağlaması halinde, Kobanê halkı ve YPG savaşçılarına havadan yardım ulaştırmaya hazır olduklarını bildirdi.

Barzani: Gücümüz olsa havadan da Kobanê’ye yardım ederiz
Skynews Arapça’ya konuşan Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Rojava’nın Kobanê kentinin kuşatma altında olduğunu ve bu nedenle yardım ulaştıramadıklarını dile getirdi. Kobanê halkı ve YPG savaşçıları konusunda duyarsız olmadıklarını vurgu yapan Barzani, uluslararası toplumun imkan sağlaması halinde havadan yardım ulaştırmaya hazır olduklarını söyledi.
 
’’Maliki’yi önceden uyardık, dikkate almadı’’
 
IŞİD’in 9 Haziranda Musul’u işşgal etmesinden önce bu tehlike karşısında dönemin Irak Başbakanı Nuri Maliki’yi uyardıklarını ifade eden Barzani, Musul işgal edildikten sonra da Irak ordusuna Peşmergenin askeri yardımını teklif ettiklerini ancak Maliki’nin bu teklifi de kabul etmediğini söyledi.
 
’’Önce IŞİD sonra bağımsızlık’’
 
Mesud Barzani bağımsızlık referandumu ve 140’ncı madde kapsamında başta Kerkük olmak üzere ’tartışmalı bölgeler’de yapılması öngörülen referandum konusunda şöyle dedi: ’Kürdler hiçbir zaman referandumdan vazgeçmeyecek. Bu konu, gündemimizdeki önemli yerini koruyor. Ancak şimdi bildiğiniz gibi IŞİD teröristleriyle mücadele ediyoruz. Öncelikli hedefimiz bu mücadeleyi sonlandırmak.’
 
Barzani, IŞİD Erbil’e yaklaştığında Türkiye’den daha fazla destek beklediklerini de sözlerine ekledi.
(z.c)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2014, 16:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER