ABD: PYD ile ilk kez resmi temasımız oldu

BD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Pentagon Sözcüsü John Kirby ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, ABD’nin Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile zaman zaman aracılar vasıtasıyla görüştüğünü söyledi.

ABD: PYD ile ilk kez resmi temasımız oldu
Geçen hafta ise ilk kez doğrudan bir görüşme yapıldığını açıkladı.

Psaki’ye göre, bölge dışında gerçekleşen görüşmeye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili katıldı. PYD tarafından kimin olduğu hakkında ise bilgi vermedi.

Psaki İncirlik üssüyle ilgili bir soru üzerine ise, Türkiye ile görüşmelerin sadece askeri alanda olmadığını vurgulayarak, “Türkiye adımlar attı, 170 binden fazla mülteciyi kabul etti. İnsani yardımlar sağlıyor. Bunlar önemli. Eğitim ve ekipman programına ev sahipliğini kabul ettiler. Dolayısıyla görüşmeler devam ediyor. Hatırlatmak isterim ki Türkiye, koalisyon içi çok yararlı ve verimli olan birçok adımlar atıyor” dedi.

Psaki, başka bir soru üzerine de, eğitim ve ekipman programını hatırlatarak, Suriyeli ılımlı muhaliflerin askeri kapasitelerini geliştirmeye ve artırmaya odaklandıklarını söyledi.

ABD ve koalisyon güçleri hem Irak’ta hem de Suriye’de ilerleyen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) mevzilerine hava saldırıları düzenliyor. Türkiye sınırında olan IŞİD saldırısı altındaki Kürd kasabası Kobanê çevresinde de son günlerde hava saldırıları yoğunlaşmış durumda. 

PYD’nin silahlı gücü YPG ve IŞİD militanları arasındaki çatışmalar da sürüyor. PYD lideri Salih Müslim, ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin Kobanê çevresindeki IŞİD hedeflerine yönelik saldırılarının çok etkili olduğunu söylemişti.  (r.z)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 13:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER