529 İNSAN İDAM EDİLİYOR, NEREDESİNİZ?

Mısır’daki idamlarla ilgi bir basın açıklaması da OHAK-DER’den geldi. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

529 İNSAN İDAM EDİLİYOR, NEREDESİNİZ?
 Tarih boyunca hiçbir fikir ve düşünce öldürmelerle, katliamlarla ve idamlarla yok edilebilmiş değildir. Günümüz zalimlerinin de bunu anlaması gerekir artık.

21. Yüzyılda fikir ve düşüncelerin hala baskı, zorlama, öldürme ve idamlarla yok edilmeye çalışılması geçmiş zalimlerin düştüğü rezalet ve sefaletten ders alınmadığını göstermektedir. Bu zalimlerin günümüzdeki halefleri şunu iyi bilsinler ki dava insanlarını idamla yok edemezsiniz. Bilakis daha sıkı ve güçlü bir şekilde hakk’a ve hukuka destek olmamıza vesile olursunuz.

21. yüzyılda hala ifade ve düşünce suç sayılmakta ve bu yüzden de insanlar idam edilmektedir. Oysa ifade ve düşünce suç sayılmamalı ve bu yüzden insanlar idam edilmemelidir. Evet, bazılarının ifade ve düşüncelerine sonsuz bir özgürlük var ama müslüman olunca işin rengi değişiyor.

Muktedirler, hâkim oldukları ülkelerde idamın kaldırılması gerektiği noktasında gözyaşına boğulurken muhaliflerinin güçlü olduğu ülkelerde ise idamları kahkahalarla seyretmektedir. Bunu tarihe bir kez daha not düşüyoruz… Özellikle idam edilen Müslüman olunca sergilenen ikiyüzlülük bazılarına gelince sonsuz özgürlük rengine bürünebiliyor.

Bu farklı yaklaşım biçimi, 21. yüzyılın muktedirlerinin ikiyüzlülüğü daha doğrusu yüz karasıdır.

Fakat tüm bu gerçekliğe rağmen zalimler görevlerini yapıyor! Peki ya bizler, yapmamız gerekenleri yapıyor muyuz?

Tam bu noktada sessiz kalan "Sözde özgürlükçü, sanatçı ve aydınlara" sesleniyorum: Mısır'da 529 insan idam edilecek siz NERDESİNİZ?

Biz ebediyen kim olursa olsun hiç kimsenin ifade ve düşüncesinden dolayı idam edilmesine taraf olmayacağız. İfade ve düşünceyi bir zenginlik sayacağız. Ve… Bugün herkese ilan ediyoruz. Kalben de olsa biz, tüm mazlumların yanında olacağımız gibi Mısır mazlumlarının da yanında olacağız…

 

Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi

[ OHAK-DER Başkanı MB. Hedbi ]

09.04.2014

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 00:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER