banner113

Yasağın Ardından Nusaybin Ve Derik İlçeleri Ziyaret Edilerek Hasar Tespiti Yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, HDP’li Mardin Milletvekilleri, DBP, HDP örgütleri ve DBP’li bölge belediyeleri tarafından yaşananlar yerinde incelenerek hasar tespiti yapıldı.

Yasağın Ardından Nusaybin Ve Derik İlçeleri Ziyaret Edilerek Hasar Tespiti Yapıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 gün, Derik ilçesinde ise 8 gün süren sokağa çıkma yasağı sonrasında, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Vekili, Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü, HDP Mardin Milletvekilleri Gülser Yıldırım, Erol Dora, DBP, HDP Mardin il ve Midyat, Artuklu,Nusaybin ilçe örgütleri ile DBP’li bölge belediye eş başkanlarından oluşan heyet yaşananları yerinde incelenmek ve hasar tespiti yapmak amacıyla ilçeyi ziyaret etti. Nusaybin ilçesinde özellikle çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı Fırat, Abdulkadirpaşa, Yenişehir ve Dicle mahallelerini gezdi. Yaşanan yasak boyunca ilçede yıkılmış ya da zarar görmüş evler, dükkânlar, harabe haline gelen sokaklar ve yakılmış belediye araçlarının izine rastlanırken heyet burada yurttaşlarla bir araya gelerek yaşananlar hakkında bilgi aldı.

Çatışmaların şiddetinin, cadde ve sokaklardaki altyapıya yansıdığı ilçede patlamalar nedeniyle hasar gören içme suyu şebekesinden akan sular sokak aralarında küçük göletler oluştururken, beton elektrik direklerinin devrildiği sokaklarda, kurşunlara hedef olmuş ve yakılmış çok sayıda araç dikkat çekti. Yoğun çatışma ve patlamalar  sebebiyle mahalle sakinlerinin evlerinde sokaktan uzak odalarında günlerce, aç, susuz ve elektriksiz kaldıkları tespit edilen inceleme sonrasında heyet, iyileştirme çalışmalarının yapılması için hemen çalışma başlatacaklarını kaydetti.

Nusaybin’de ki incelemenin ardından heyet, Derik ilçesinin ziyaret ederek 8 gün boyunca süren yasakta yaşananları yerinde inceledi.  Büyükşehir ve Kızıltepe belediyesinden oluşan Teknik bir ekibinde katıldığı inceleme sırasında çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Dağ, Kale ve Cevizpınar mahalleleri ziyaret edildi. Burada da yapılan inceleme sırasında  görüntü materyalleriyle elde edilecek hasar tespitleri az hasarlı ve çok hasarlı olan yapılarda oluşan iç ve dış mekansal hasarlar ve ayrıca ev eşyaları durumların genel krokisi belgelenerek raporlar halinde yetkili mercie sunulup gerekli çalışmaya hemen başlanacağı ifade edildi.

İlçelerde yapılacak iyileştirme çalışmalarına ilişkin bilgi veren Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, “Yasakla birlikte gerek Derik ve gerek Nusaybin ilçelerinde yaşanan çatışmalar sonrasında ortaya çıkan manzaranın yanı sıra alt yapı ile üst yapıda yaşanan tahribatları belediyenin kendi bütçe imkanıyla gidermesi mümkün görülmemektedir. Bu konuda merkezi hükümetin AFAD’ı da devreye koymaları gerekir. Bizler üzerimize düşen tüm görevleri yaparakimkansızlıklara rağmen insani yaşam koşullarının oluşturulması ve düzeltilmesi için hem Büyükşehir hem de ilçe belediyeler olarak çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2015, 14:06

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER