banner113

Türk Kızılayı Derik'te Bir Günde 60 Ünite Kan Topladı

Mardin’in Derik ilçesi’de Türk Kızılayı Diyarbakır Türk Kızılay Kan Merkezi kan ihtiyacını karşılamak için Mardin’in Derik ilçesinde 1 günde 60 ünite kan toplayabildi.

Türk Kızılayı Derik'te  Bir Günde  60 Ünite Kan Topladı

Diyarbakır Türk Kızılayı Kan Merkezi 46 hastanenin kan ihtiyacını karşılamak için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.Bu çalışmalar kapsamında Derik ilçesinin  Kale Mahallesi Aydın Ayaydın caddesinde bulunan Kızılay  Kan Bağış TIR’ı Kan ihtiyacını karşılamak için bir günde ancak 60 ünite toplayabildi.

Kan Bağış TIR’ında görevli Dr.Adnan Küçüker,”Güvenli kan bağışı için uğraştıklarını,ilçe halkının bu konuda duyarlı olmalarına  sevindiklerini” belirterek ”Kan alma işlemi, tıbbi bir işlem olduğu için öncelikle kişi reşit mi değil mi bakıyoruz ve kan bağış formunu doldurmasını istiyoruz. Daha sonra vücut ağırlığına ve aç olup olmadığına, herhangi bir bulaşıcı hastalık geçirip geçirmediğine bakıyoruz. Kan veren kişiye bazı özel sorular soruyoruz ve kişinin beyanına göre hareket ediyoruz. Alınan kan test için merkeze gönderiliyor ve orada 4 farklı testten geçiyor. Hepatit B, AİDS, sifilis, HCG testleri yapılıyor. Test sonuçlarına göre hareket ediyoruz, güvenli kan almaya çalışıyoruz. Donörlere, kan verdikten sonra soda ve kek ikram ediyoruz” dedi.

Güneydoğu Anadolu Kızılay  Kan Bağış Merkezi Bölge organizatörü kan bağışı kazandırma müdürü Baran Duymaz “Bölge olarak  kendilerine bağlı 6 il Mardin,Batman,Siirt,Şırnak,Bingöl,Diyarbakır ve bunlara bağlı ilçelerde hem kan bağışı aldıklarını,hem de ihtiyaç duyulan hastanelerin kan ihtiyaçlarını  karşıladıklarını” belirterek” Bize  bağlı 46 tane hastane var.Bunların ihtiyaçlarını karşılayabilmemiz için halkı duyarlı olmaya,bilinçli olmaya  davet ediyoruz.Derik Türk Kızılayı Şube Başkanımız Muharrem Aydın’ın desteğini almışız.Bura bir kan bağışı faaliyeti başlattık bir günlük,şu an sayımız iyi  60 ünite kan aldık.Bütün diğer ilçelerde de aynı kan  bağışı desteklerini bekliyoruz.Siz basın mensupları aracılığıyla duyurulması yapılması bizler için önemlidir,sizlere de teşekkür ediyoruz” dedi.

Türk  Kızılay Derneği Derik Şube Başkanı Muharrem Aydın”Kan bağışı kampanyasını sık sık düzenliyoruz.İlçe halkı bu konuda duyarlıdır.amacımız insan ve insan hayatıdır. ‘Bir damla kan hayat kurtarır’ sözü boşuna söylememişlerdir.Kan bağışında bulunan gönüllülere de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Gönüllü olarak kan verdiğini belirten Seyit Seyitoğlu adlı vatandaş” ikinci kezdir kan verdiğini,verdiği kanın Lösemi hastalara fayda vermesini dilediğini” belirti.

Yine gönüllü olarak kan verenlerden  Mehmet Erol adlı vatandaş ”Kan vermenin sağlık açısından da faydalı olduğunu öğrendiğini bu yüzden kan verdiğini” ifade etti.

  Mardin Time

Emrullah Karakaş

Derik Temsilcisi

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 09:58

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER