Metina- Der ve Metina Aşiret Lideri Şerif Temelli girişimleriyle Kan Davası Barış ile sonuçlandı

Mardin'in Mazıdağı ile Derik Köyleri arasında 19 Nisan 2018 tarihinde arazi anlaşmazlığı sonucu,çıkan kavgada 5 kişinin yaşamını yitirmesi ile olan Kan davası barış ile sonuçlandı.

Metina- Der  ve Metina Aşiret Lideri Şerif Temelli girişimleriyle Kan Davası  Barış ile sonuçlandı
 2015 yılında 5 kişin öldürülmesi ile başlayan kan davası barışla sonuçlandı.Mardin'in Mazıdağı ve Derik İlçesi'ne bağlı iki köy sakinleri arasında hayvan otlatması nedeniyle çıkan ve 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan kan davası, binlerce kişinin katıldığı barış yemeği ile sona erdi.

Barış yemeği için bir araya gelen kan davalılar mevlüt okutulmasından sonra, taraflar Kuran ı Kerşm'in altında geçip,barış yemini ederken,bir de 5 çocuğun üzerinde "BARIŞ" yazılı tişört ile barış güvercinleri uçurtuldu.

Mazıdağı Balpınar (Girésor) Köyünde oturan Kaya ile Derik İlçesiZeytinpınar Mahallesi Susamlı(Sisané) mezrasında  oturan Özyılmaz  aileleri arasında 19 Nisan 2015 tarihinde hayvan otlatma nedeniyle yaşanan tartışma silahlı kavgaya dönüşmüş ve 5 kişinin yaşamını yitirmesinden sonra aileler arasında kan davası başlamıştı..3 yıldır süren kan davası üzerine Metina Yardımlaşma ve Dayanışma ve Eğitim Derneği (Metina-Der) ve Metina Aişret lideri Mehmet Şerif Temelli'nin yoğun girişimleriyle aileler  kan davasına son vermeye ikna edildi ve barış yemeği verilmesi kararlaştırıldı.

Mazıdağı ilçesinin Balpınar( Girésor) köyünde  verilen barış yemeği için köy meydanında 12 büyük çadır kuruldu. yaklaşık 5 bin  kişinin katıldığı barış yemeğinde, taraflar Kuran ı Kerim'in altından geçerek barış yemini edip kan davasına son verdiklerini beyan ettiler. Barış güvercinlerinin uçurtulduğu ve çocukların üzerinde "Barış" yazılı tişörtleri giydiği barış yemeğinde, konuklar için hazırlanan yemekte 3.5 ton et kullanıldı.Barış yemeği, davetlilere verilen yemek ile sona erdi.

Metina Yardımlaşma ve Dayanışma ve Eğitim Derneği (Metina-Der) Başkanı Aydın Pirinçioğlu"Bu akrabalarımız arasındaki musübeti ortadan kaldırmak için burada bulunmaktayız.Allah büyüklerimizden razı olsun,4 senedir gece,gündüz çalışmalar yaptık.Kim ve kimlerin emeği geçmiş ise hepsine teşekkür ederim."dedi.

Metina Aşiret lideri ve Metina-Der onursal Başkanı Mehmet Şerif Temelli"Bu gün Metina Aşiretinden arasında iki ailemiz düşmanlık başlamıştı.Bütün aşiretlerimiz ve bizlerin önderliğinde 4 senedir barışmaları için uğraşıyoruz.Çok şükür akrabalarımızın hepsinden memnunuz.Bizleri dinledikleri için mutluyuz.Hepiniz hoş geldiniz"dedi.

Metina-Der basın sözcüsü ve   Dicle Üniversitesinde Beden Eğitimi Öğretim görevlisi olduğunu söyleyen Abdulkadir Öz"Balpınar(Girésor) ile Susamlı(Sisané) arasında  tatsızlık çıkmıştı. Metinan Barış komisyonu o gün bu gün büyük bir gayret içerisine girdi ve çalıştılar ve başarıya ulaşıldı."dedi.

 Naşit Temelli"Değerli basın Metina aşiretlerimizden  Balpınar(Giréso) ile Susamlı(Sisané) arasında tatsızlık çıkmıştı. Tatsızlıkları da araziler içindi.Memleketimizn illeri gelenlerin öncülüğünde bu gün bu güzel ortam oluşturuldu.Akrabalarımız olan her iki tarafta fedakarlık yaptılar.Fadekarlıklarından dolayı Allah razı olsun .İnşallah Memleketimizde ve toplumumuzda bu tür kavgalar olmaz.Bu kavgalar olmazsa  memlekletimize huzur gelecek,memleketimiz güzel olacak,Barış  gelecek memleketimize"dedi.


Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2018, 23:36

Emrullah Derik

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER