banner113

Kaçırılan Polis'in Ailesi: “Bu Gün Dünya Barış Günüdür,Çocuğumuza Kavuşmak İstiyoruz”

38 gün önce kaçırılan polis memuru Vedat Kaya'nın Mardin'in Derik İlçesi'nde oturan ailesi,bu günün dünya barış günü olması sebebiyle,oğluna kavuşmak istediğini" belirti.

Kaçırılan Polis'in Ailesi: “Bu Gün Dünya  Barış Günüdür,Çocuğumuza  Kavuşmak  İstiyoruz”
Bingöl'ün Diyarbakır Karayolunda yol kesen PKK'lılar tarafından 38 gün önce kaçırılan polis memuru Vedat Kaya'nın Mardin'in Derik İlçesi'nde oturan ailesi,bu günün dünya barış günü olması sebebiyle,oğluna kavuşmak istediğini" belirti.

İstanbul Güngören'de görev yapan ve kardeşinin düğününe katılmak için geldiği Mardin'in Derik ilçesi'nden gelini getirmek için gittiği Muş ili'nden 24 Temmuz günü dönerken Diyarbakır -Bingöl karayolunu keserek kimlik kontrolü yapan PKK'lılar tarafından kaçırılan 4 yıllık polis memuru 27 yaşındaki Vedat Kaya'nın ailesi , çocuklarından 38 gündür her hangi bir netice alamadıklarını,bu günün Dünya Barış günü olması nedeniyle çocuklarının serbest bırakılmasını istiyor.

KİMLİK KONTROLÜ YAPAN PKK'LILAR OĞLUMU GÖTÜRDÜ.

38 gündür PKK'nın elinde bulunan polis memuru Vedat Kaya'nın Mardin'in Derik ilçesi'nde oturan babası 57 yaşındaki Şeyhmus Kaya

"24 Temmuz 2015 tarihinde kaçırılan polis oğlum kardeşi ile Muş'tan gelini alıp dönerken Diyarbakır-Bingöl Karayolunun Abalı ve Tapantepe karakolları arasında yol kesen bir grup PKK'lı ile karşılaşıyor.

Beraberinde olan kardeşi,gelini toplam 5 kişiyi serbest bırakır,sadece onu yanlarına alıp götürüyorlar. "

DÜNYA BARIŞ GÜNÜDÜR BU GÜNÜN HATIRINA OĞLUM SERBEST BIRAKILSIN,İNSAN HAKLARI DERNEKLERİ DEVREYE GİRSİN

Bu günün Dünya Barış günü olması nedeniyle barışın hatırına,operasyonların durdurulmasını ve oğlunun serbest bırakılması için İnsan Hakları Derneği'ne çağrı yapan, 6'sı Erkek 3'ü kız olmak üzere 9 çocuk sahibi olan 57 yaşındaki Baba Şeyhmus Kaya şunları söyledi;

"Bu gün barış günüdür,barış günü olduğu için inşallah kimsenin burnu kanamadan,herkes kendi anne ve babalarının yanına gitsin,ben de çocuğumun bize kavuşmasını istiyorum. Savaş dursun,artık operasyonlarda dursun her yerde ,bizde artık çocuğumuza kavuşmak istiyoruz.Savaş olmasın,hiç kimse öldürülmesin ve herkes kendi ailelerine kavuşsun.Bu günün hatırı için,İnsan Haklarının Derneklerine oğlumun serbest bırakılması için devreye girsinler"dedi.

38 GÜNDÜR AİLECE PSİKOLOJİ DURUMUMUZ KÖTÜYE GİDİYOR

38 gündür 2 saat uyuyamadığını,ailece psikolojilerinin giderek kötüye gittiğini belirten baba Şeyhmus Kaya "38 gün oldu 2 saat uyuduğumu bilmiyorum,oğluma kavuşmak istiyorum,38 gün oldu oğlumdan ne bir ses ne bir seda duyamıyoruz.Bütün aile hepimiz psikolojik durumumuz kötüye gidiyor,biz oğlumuzu artık istiyoruz,barış istiyoruz."dedi.

OĞLUM BANA İSTANBUL'DAN GETİRDİĞİ TESPİHİ 38 GÜNDÜR ELİMDEN DÜŞÜRMÜYORUM

Oğlunun İstanbul'dan düğün için 3 günlük izne gelirken kendisine bir getirdiği tespihi 38 gündür elinden düşürmediğini ve resimlerine bakarak teselli olabildiğini belirterek "38 gündür tespihi elimden düşürmüyorum, Psikolojim yerinde değil,artık ne uyuyorum,ne de yemek yiyorum"dedi.

BARIŞ İSTİYORUM-OĞLUMU İSTİYORUM

PKK'lılar tarafından 38 gündür alıkonulan polis memuru Vedat Kaya'nın Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan annesi 50 yaşındaki Emine Kaya ise gözyaşları içinde "Barış istiyorum,oğlumu sağ salim istiyorum,başka hiç bir şey istemiyorum,oğlum Vedat sesin bana gelsin.38 gündür gözüme uyku girmiyor oğlumu istiyorum,barış istiyorum.Sadece fotoğrafını kucağıma alıp teselli oluyorum" dedi.

Oğulları Vedat Kaya'nın fotoğrafını öpen anne ve baba oğullarına bir an evvel kavuşmak istediklerini gözyaşlarıyla belirtiler.

Mardintime

Emrullah Karakaş

Derik Temsilciliği

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2015, 11:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER