banner113

JANDARMA ARAÇLARI DURDURURKEN ŞAŞIRTTI

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramında Jandarma Tarafından Çocuklar Sevindirildi.

 JANDARMA  ARAÇLARI DURDURURKEN ŞAŞIRTTI
Mardin İl Jandarma Komutanlığı  “Jandarma Genel Komutanlığının 175.yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın aynı güne denk gelmesi üzerine sürprizler yolculuk yapan çocukları sevindirdi. Jandarma Genel Komutanlığının 175. kuruluş yıl dönümü etkinliği kapsamında ŞanlıUrfa- Mardin E90 D400 Karayolu üzerinde Derik ilçesine bağlı olarak bulunan Üç yol Jandarma Karakolu her zaman yol arama faaliyetleri kapsamında yolda araçları durdurup, aramalar yapılırken,bu defa arama yerine İl Jandarma Genel Komutanlığının 175.  yıldönümü etkinlikleri kapsamında araçları durdurup,arama yapamayıp,araçlarda yolculuk yapan çocukların 23 Nisan bayramlarını kutlamaları yolcuları şaşırttı.

Derik ilçesi’ne bağlı  Üçyol Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Karabaş ”Mardin il Jandarma Komutanlığımızca Jandarma Genel Komutanlığımızın 175.yıldönümü vesilesiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk  Bayramında böyle bir sürprizlerle çocukları sevindirmeleri araçları durdurarak arama faaliyetleri yerine Çocuklarımızı sevindirecek Yap-Boz tahtalarının üzerindeki fotoğraflı hediyelerimizi dağıtıyoruz.”dedi.

Araçların durdurulup hediyeleri verilmesi esnasında ilgi odağı haline gelen Mardin İl Jandarma Komutalığında görevli Jandarma Astsubay Kıdemliçavuş Elif Döndü Bozdemir ”Çocukları böyle bir günde mutlu etmek kadar güzel bir şey olamaz” dedi. 

Araç kontrol yada arama için değil çocuk bayramı dolayısıyla çocuklara hediye verilmesi yolculuk yapan şehirlerarası sürücüleri konuya ilişkin Osman Akçay adındaki şahıs”Bu bir  yol araması diye biliyordum.Oysa karşımızda bayan komutanı görünce,”Araçlarınızda çocuklar varsa sizi biraz  zamanınızı alacağız” deyince bende şaşırdım.Bir baktım benim çocuğuma bir hediye verildi.Ben de çocuğum da buna çok sevindik.Kendilerine teşekür ediyor,bu tür çalışmaların devamını diliyorum”dedi.

 Yapılan bu uygulama karşısında çok mutlu olduklarını ifade eden  yolcular  ve sürücüler “jandarma trafik her zaman arama yada araç kontrol için kendilerini durdurduklarını ama bu sefer yapılan bu uygulama kendilerini hem şaşırttığını hem de  sevindirdiğini” belirtiler.

Hediyesini alan çocuk yolculardan Baran Bağcı ”Bana  böyle güzel bir hediyeyi veren ablaya teşekkür ederim “dedi.

EMRULLAH KARAKAŞ

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 17:36

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER