banner113

GAP ŞELALESİ AKTI,VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

Derik İlçesi'ndeki Gap Şelalesi,dün etkili olan yağışların ardından, Kasım ve Nisan aylarında akan şelale Şubat ayında yeniden akmaya başlaması İlçe vatandaşlarının akın etmesine neden oldu.

GAP ŞELALESİ AKTI,VATANDAŞLAR AKIN ETTİ
Şelaleden akan suyun hayat verdiği zeytin bahçelerinin sahipleri sevinç yaşadı. Şelale, fotoğraf çektirmek isteyen Derikliler'in akınına uğradı.
Derik'te 20 bin dönümlük meyve ve zeytin ağaçlarının bulunduğu Gap Bahçeleri'ni sulayarak hayat veren Gap Şelalesi'nin, dünkü  yağışlarla birlikte beklenmeyen şelale akması  yeniden akmaya başlaması ile  Deriklileri sevindirdi. Yukarı, Orta ve Aşağı Gap olarak üç bölümden oluşan Gap Şelalesi'nin bereketin müjdecisi olduğunu belirten Hidayet Çağıran adlı vatandaş, "şelalenin akmasıyla birlikte hepimizi sevindirmişir, şelalenin akması adeta aşk gibi yüreğimize inmiştir,düğün gibi keyifleniyoruz." dedi.
Şelalenin akmasının bereketi müjdelediğini savunan Mehmet Çelik adlı vatandaş,Şelalenin akması zeytin üreticilerinin yüzünü de güldürdüğünü,belirten Çelik" Derik'teki  Gap şelalemizdir,yağan yağmur sayesinde akmaya başlamıştır,çok keyifli oluyor,bütün ilçe halkı izlemey,haıra fotoğrafı çekmeye geliyorlar,taksileriyle,yaya olsun aktığını duyan koşup gelip izliyorlar,bütün zeytin üreticileri için bir bayram oluyor,Şelalenin akması aydınlık sembolüdür ,İlçe halkı için bir eğlence,bir düğün gibidir.dedi.
  Ailesiyle şelaleyi izleyen Sakine Dölek adlı vatandaş,"Kuraklık olacağından korkuyorduk,çok şükür  Şelalenin aktığı yani suyun bol olduğu yıl zeytinlerin hasat döneminde  bereketi artırıyor,çok mutluyuz ve sevinçliyiz,Biz Allah'ımıza şükretmeyi bilmiyoruz, Allahımıza şükürler olsun,yağmur yağdırdı ve şelale aktı milletimiz çok sevindi, bereketi artırdı.Şlalenin akmasıyla Zeytinlerimiz,İncirlerimiz,
Narlarımız ,Kaysılarımız ve yeşilliklerimiz için  verimli oldu. Hamd olsun Allah'ımıza"dedi.
Derik İlçesi'ne 4 kilometre uzaklıkta bulunan Gap Şelalesi'nin akmaya başlaması zeytin, incir, nar, kaysı ve ceviz üreticiliği yapan Derikliler arasında büyük bir sevince yol açtı. Şelale alanına akın edenler,burada bol hatıra fotoğrafı çektirdi.Yağışlı kış mevsiminde 2 bin ton ürün veren Derik Sembolü Zeytinler, geçen sene susuzluk nedeniyle bu rakam 400 tona kadar düştüğü görülmüştür. Şelalenin akması ile bu miktar daha da artacağı ifade edilmektedir. Aynı zamanda İlçe halkının geçim kaynağı ve dünyada en kaliteliği ispatlamış Zeytin ürünü. Şelalenin akması bir bayram havasını ilçede yarattı.
Şelalenin akmasıyla Şelale önünde hatıra fotoğrafı çeken,Mehmet Danış "şelalenin akmasıyla birlikte zeytinlere bereket getirdiğini belirterek, "Şelalenin akmasına sevindik mutluyuz. Geçen sene yağmur yoktu, susuzdu, ancak 400 ton kadar  ürün verdi." diye konuştu.
Ayrıca 25 Kasım 2017 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre,Mardin'in Derik İlçesi'nde GAP Şelalesi Tabiat Parkının bulunduğu 527 dekarlık alan,Türkiye'nin 223'üncü tabiat parkı ilan edilmiştir.Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu'nun imzası ile,şelale ve jeolojik değerler açısından önem taşıyan GAP şelalesi Tabiat Parkı'nın bulunduğu alan koruma altına alınmıştır.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2018, 07:58

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER