banner113

Erbil'de Vefat Edenler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Erbil'deki Bombalı Saldırıda Yaşamlarını Yitiren Bilind Önen İle Sadettin Şan Binlerce Kişi Tarafından Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Erbil'de Vefat Edenler  Son Yolculuğuna Uğurlandı
Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt yönetimi'ini başkenti Erbil'de ABD Konsolosluğu yakınlarında İŞİD teröristleri tarafından düzenlenen bombalı saldırıda yaşamlarını yitiren  29 yaşındaki Sadettin Şan ile 35 yaşındaki Bilind Önen'in cenazesi,Mardin'in Derik İlçesi'nde göz yaşları arasında toprağa verildi. Tabutlar Irak''taki bölgesel Kürt yönetiminin kullandığı bayraklara sarılırken, törene katılanlarda aynı bayrakları taşıdı.

        Erbil'de cuma günü Hıristiyanların çoğunlukta oturduğu Aynkawa semtindeki ABD Konsolosluğu yakınlarındaki bombalı saldırıda hdp Derik  eski İlçe Başkanı Ömer Şan''ın oğlu Sadettin Şan ile Kürt yazar Fuad Önen'in yeğeni Bilind  Önen yaşamlarını yitirdi. İki yıldır Erbil Kenti'nde  bir seyahat şirketinde çalışan Sadettin Şan ile altı yıldır  bir inşaat malzemeleri satan şirketin bölge müdürü olarak çalışan Bilind Önen'in cenazeleri dün gece aileleri tarafından alınarak binlerce araç konvoyuyla Mardin''in Derik  İlçesi'ne getirildi. Derik Devlet Hastanesi morgundan bu sabah alınan cenazeler, Bahçelievler Şeyhosman mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Sadettin Şan ile Bilind Önen, cuma gününün Erbil'de tatil olması nedeniyle gittikleri internet kafede bulundukları sırada meydana gelen patlamada yaşamlarını yitirmişlerdi.

               Mezarlıkta konuşma yapan Kürt yazar Fuad Önen"200 senedir Kürtler mücadele veriyorlar,vermeye de devam edeceklerdir.Yaşamlarını yitiren her iki gencimiz şehitler  kervanına katılmışlardır.Düşman devletler tarafından her türlü şiddet ve zulme karşı direnen halkımız mücadelelerini en üst seviyeye çıkartacaktır.Ölülerimiz üzerinde siyaset yapılmamalıdır.Bizler birlik ve beraberliğimizle kendi topraklarımızı savunabilmeliyiz."dedi.Mezarlıkta toplanan 10 bine yakın kişi yapılan saygı duruşu ve  "Ey Raqip"  Kürd Marşı'nın okunmasından sonra mezarlıktan ayrılarak taziye yerlerini ziyaret ettiler.

Emrullah KARAKAŞ 

Mardin Time

Derik Temsilciliği

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 13:28

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER