Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, 3 Hafta kaldığı Avustralya'dan döndü

Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı,25 kilometre mesafede bulunan Alibey Mahallesi, Dede Mezrası'nda yaşamını sürdüren 10 yıldır 2 metre 51 santimmetrelik boyu,27,5 santimmetrelik elleri ve 36,5 santimmetrelik ayaklarıyla Guinness rekorlar kitabına ismini yazdıran ve 3 defa rekorlar kitabına girmeye hak kazanan, yeryüzünün en uzun insanı olan 36 yaşındaki Sultan Kösen,davet edildiği Avustralya'dan 3 hafta sonra Türkiye'ye döndü.

Dünyanın en uzun adamı  Sultan Kösen, 3 Hafta  kaldığı Avustralya'dan döndü
 Avustralya'dan Türkiye'ye dönmesi üzerine Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas, programı ve yoğunluğu nedeniyle ziyaretine gidemediği Sultan Kösen'i  Derik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Halim Göven ile Derik Engelliler Dernek Başkanı Kasım Salim tarafından ziyaret edildi.

           Dünyanın en uzun İnsanı olarak Guinness rekorlar kitabına ismini yazdıran 36 yaşındaki Sultan Kösen,Ziyarette duyduğu memnuniyeti ifade ederek"Hoş gelmişsiniz bize ve köyümüze. Dünyanın en uzun adamıyım,Dünyada en uzun ve en büyük eller,ayaklar benim,Rekorlar kitabında 3 tane raporum var,bu yüzden çok devletler gezmekteyim. Mısır'a gittim,geldim yeni Avutralya'dan yeni geldim. Avustralya'dan ülkemizi görmeleri için çok kişiyi davet ettik.Yurt dışındaki çok insanlarla diyalog kurup sosyal medya üzerinden davet etmeye devam ediyoruz.Anlı-Şanlı Bayrağımızı yurt dışında dalgalanmasını sağlıyoruz.Gerçekten ülkemi çok seviyorum.

Sayın Kaymakamımız Hakan Kafkas bizleri çok seviyor,bizimle çok ilgileniyor,Allah ondan razı olsun.Dünyada adımın anılması için,Derik te "Sultan Kösen Parkı"yaptı,çok sevindim gerçekten de  böyle şeylerin yapılmasında büyük katkıları vardır,kendilerine teşekkür ediyorum.İnşallah daha farklı şeyler yapar Ülkemiz için,Derik İçin Mardin için,elimizden de ne geliyorsa manevi olarak Nardin için,Derik için hazırız.Derik eski bir tarihi olduğu için çok güzel bir şehirdir.Zeytinleri  var,dün İsviçre'den bir arkadaşım beni ziyaret etmek için,bize hediye olarak Derik Zeytinlerini getirmişti.Çok güzeldi.Gerçekten bütün  sebzeleri,meyveleri organik olduğundan dolayı daha güzel.İnsan bir inciri yediği zaman 10 incir yemiş gibi oluyor.Derikli olduğumdan dolayı gurur duyuyorum.Sayın Kaymakamımızı çok seviyoruz,saygı duyuyoruz."dedi.

 Derik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halim Göven, "Kaymakamlık tarafından Sultan Kösen'e misafir olduğunu,Guinness rekorlar kitabına giren Dultan Kösen'in İlçeleri  için bir değer olduğunu belirterek"Türkiye, Mardin ve Derik tanıtımı yapmasına çok seviniyoruz.Derik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak her zaman Sultan Kösen'in yanındayız.Sultan Kösen bizim için bir renktir,gurur duyuyoruz."dedi.

Derik Engelliler Dernek Başkanı Kasım Salim'Sultan abi dernek üyemizdir,hem derneğimizin hemde Derik ilçemizin ismini duyurduğu için yeri bambaşkadır.Onu ziyaret etmeye gelmişiz"dedi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2018, 16:13

Emrullah Derik

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER