Dicle Elektrik’ten Derik’te 12 Milyon Liralık Şebeke Yatırımı

Dicle Elektrik tarafından Mardin’in Derik ilçesine bağlı Zeytinpınar, Bahçelievler, Cevizpınar ve Kale mahalleleriyle Diyarbakır Bulvarı ve Hastane caddesinde 12 milyon liralık şebeke yatırımı yapılacak.

Dicle Elektrik’ten Derik’te 12 Milyon Liralık Şebeke Yatırımı

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü tarafından Derik ilçesine bağlı Zeytinpınar, Bahçelievler, Cevizpınar, Kale mahalleleri ile Diyarbakır Bulvarı ve Hastane caddesinde toplam 12 milyon liralık şebeke yatırımı gerçekleştirilecek. İlçede ana caddelerde bulunan direkler kaldırılarak iletim hatları yer altına alınacak.

Yatırım çalışmasıyla ilçede 13 kilometre alçak gerilim (AG) ve 11 kilometre orta gerilim (OG) yeraltı kablosunun yanı sıra 26 kilometre AG ve 6 kilometre yüksek gerilim havai hat kablosu döşenecek. Yatırım bölgesinde biri 250 KVA diğeri 1.000 KVA olmak üzere toplam 1.500 KVA gücünde 3 ayrı trafo tesis edilirken, aydınlatma için de farklı güzergâhlarda 70 adet aydınlatma direği montajı yapılacak.
Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan şebeke yatırımından yaklaşık 3 bin 500 abonenin yararlanması bekleniyor.

Dağıtım şebekesi daha da güçlenecek

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Halil Homan, il genelinde enerji alt yapısını güçlendirmek için yatırımların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Hizmet kalitesinin yükseltilmesi için özverili bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Tüketicinin faydasını gözeterek her süreci azami bir gayretle yürütüyoruz. Derik ilçemizdeki çalışma tamamlandığında, elektrik dağıtım şebekemiz daha da güçlenecek.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2021, 09:05

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER