banner113

Derik'ten Rojava 'Ya 200 Ton Buğday

Derik ilçesi'nde Ramazan ayı nedeniyle ”Ramazan ayı Rojava'ya Yardım etmekle daha güzeldir" kampanyasıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde toplanan 200 ton buğday tırlara yüklenerek Şanlıurfa ili Suruç ilçesi' üzerinden iç savaşın sürdüğü Suriye'nın Rojava bölgesi'ne gönderilecek.

Derik'ten  Rojava 'Ya  200 Ton Buğday

Derik Belediyesi,Derik HDP-DBP ilçe örgütü tarafından organize edilen   Kampanyanın yürütücülerinden Tayyip Boz, hedefledikleri 250 Ton buğdayın, 200 Ton’unu topladıklarını belirtti.

Mardin’in Derik ilçesinde,” Remezan bi alîkariya rojava bêhtir xweşe” iddiasıyla, DBP, HDP ve Derik Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan dayanışma kampanyası yayılarak devam ediyor. İlçe merkezi ve bağlı mahallelerde oluşturulan komisyonlar tarafından yürütülen çalışmalarda, ilçe merkezinde ağırlıklı olarak fitre ve zekat, mahallelerde ise hasat dönemi olması itibariyle, tarımın yoğun olarak yapıldığı Derik Ovası’nda bulunan mahallelerde buğday toplanıyor.

Kampanya hakkında açıklama yapan Derik Belediyesi Meclis üyesi ve kampanya yürütücülerinden Tayyip Boz,halkın kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini belirterek,”ilçe merkezinde halkımız fitre ve zekatlarını Rojava halkına ulaştırılmak üzere, komisyonlarımıza veriyor. Bağlı mahallelerimizde de, yani tarımın yoğun olarak yapıldığı Derik Ovası’nda, hasat mevsimi olması nedeniyle ağırlıklı olarak buğday topluyoruz. Yaklaşık 20 gündür yürütmüş olduğumuz çalışmalar sonucu, hedeflediğimiz 250 Ton buğdayın 200 Ton’unu topladık. Dayanışma Kampanyamız devam etmekte olup, halkımızın duyarlılıklarını arttırarak sürdüreceğine inanıyoruz.” dedi.

Mardintime

Emrullah Karakaş

Derik Temsilciliği

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 16:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER