Derik'teki Esrarengiz Evi Yangın Kül Etti

Derik İlçesi Küçükpınar Mahallesinin 303'üncü sokak 8 nolu evde günlerdir kendi kendine çıktığı iddia edilen yangın,aileyi korkutuyordu.

Derik'teki Esrarengiz Evi Yangın Kül Etti
 Cihan Başaran,eşi ve 3 çocuğuyla yaşadığı 2 odalı evinde çıkış nedeni bilinmeyen yangın nedeniyle zor günler geçirirken,Yangın korkusundan İlçenin Cevizpınar Mahallesi'nde bulunan kardeşi Fesih Başaran'ın evine geçici olarak kalan Başaran ailesi,evde kimsenin bulunmadığı bir esnada dün saat: 15:00 sularında evde çıkan yangın,evi  kül etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliğine bağlı Derik İtfaiye ekibinin müdahelesiyle yangın kontrol altına alındı.

Yangın çıkan ev kullanılamaz hale gelirken, İtfiaye eri Hekim Çakı"4 gündür kendi kendine evde yangın çıktığını iddia aden ailenin ihbarı üzerine,yangını söndürdükleri gibi, gaz maskeleri,nomeks(elbise yanmaz) ,oksijen,yangın söndürme tüpleri ile hazır olduklarını,yangın çıkar,çıkmaz müdahalelerine rağmen,evde bir şey kalmadığını,nedeninin ne olduğunu bilmediğini"ifade etti.

Evi yanan Cihan Başaran,"Kimse inanmıyordu,en sonunda evim tamamen yandı kül oldu,çok üzgünüm."dedi.

 Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Derik İtfaiye Grup Amiri Nurullah Kapar,"İlçemizin Küçükpınar Mahallesi 303 sokak'ta meydana gelen ev yangını için  gaz maskelerimiz,oksijen tüplerimiz, yangın tüplerimiz  ile yanmaz elbiselerimizle 4 gündür adeta nöbet tutar olduk.Ev Mahallede diğer evlerle bitişik haldeydi.Yangına ani müdahale,diğer evlere sıçramayı engelledi. Evin bulunduğu alana İtfaiye aracımız giremiyordu.Yanan ev 500 metre kadar mesafede, diğer evlerin üzerinden İtrafiye aracımızın hortumlarını uzatarak yangına müdaheleyi tamamlamış olduk.Ev  tamamen kül oldu.Raporlarımızda da belirtiğimiz gibi nedeni  bilinmeyen yangın"dedi.

Yangının  28 Ağustos2018  tarihinde gece saat:21'00 sularında başlayıp,sabah saatlerine kadar devam etmiş olup,o günden bu yanadır,aralıklarla farklı yerlerde yangın çıkıyordu.

Yangının çıktığı2'inci günü 44 yaşındaki Cihan Başaran Muhabirimize şunları söylemişti;"20 yıldır bu evde oturuyorum,şimdiye kadar böyle bir olayı yaşamadık, gece  komşularımızla gerekli müdahalelerimizi yaptık, gündüz yine başladı, itafiye ekipleri söndürdükten ve  gittikten sonra 4 defa ayrı ayrı odalarımızda ve banyo, mutfak, çocuklarımın  kitaplarının bulunduğu yer de  aralıklı bir şekilde yangın çıktı.Yangının çıktığı yeri söndürürken,başka tarafta yangın çıkıyor.Kalabalık olunca yangın çıkmıyor."demişti.

Yangın çıktığınnı hemen ertesi günü 29 Ağustos 2018 tarihinde  İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili  Hakan Kafkas,Kendi kendine yangın çıktığı iddia edilen  ev hakkında bilgi veren komşularından 23 yaşındaki Melek Daşçı,Yangının çok farklı bir şekilde çıktığını,evdeki çocukların çok korktuğunu,elbiselerin büyük kısmının yandığını,gece geç saatlere kadar adeta yangın nöbetlerini tutuklarını"belirten açıklamalar yapılmıştı.     

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas, beraberinde Belediye Başkan yardımcısı Hikmet Subatan,Mahalle Muhtarları ile Başaran ailesini ziyaret ederek,gerekli incelemelerin ardından,Yangın nedeniyle korku yaşayan ev sahibi Cihan Başaran ve çocuklarıyla ilgilenerek, Kafkas,ne gerekirse yardımcı olmaya hazır olduklarını ifade etti.Yardımcı olunması yönünde talimatlar vermişti.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2018, 09:48

Emrullah Derik

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER